x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul Rompetrol - Talpes si Sarbu, martori la Parchet

Dosarul Rompetrol - Talpes si Sarbu, martori la Parchet

de Violeta Fotache    |    20 Feb 2007   •   00:00

Fost sef al Administratiei Prezidentiale, actualmente presedinte al UPSC, senatorul Ioan Talpes, si ex-consilierul prezidential Paul Sarbu, cei care au stat la baza Memorandumului privind privatizarea Rafinariei Petromidia, au fost audiati ieri de procurorii Parchetului Instantei Supreme, in dosarul Rompetrol.

Fost sef al Administratiei Prezidentiale, actualmente presedinte al UPSC, senatorul Ioan Talpes (foto), si ex-consilierul prezidential Paul Sarbu, cei care au stat la baza Memorandumului privind privatizarea Rafinariei Petromidia, au fost audiati ieri de procurorii Parchetului Instantei Supreme, in dosarul Rompetrol, partea ramasa in cercetare, dupa trimiterea in judecata a omului de afaceri Dinu Patriciu, alaturi de mai multe persoane.

CONTESTATIE. Memorandumul elaborat de Departamentul pentru Securitate Nationala a Presedintiei si trimis la inceputul anului 2004 mai multor institutii ale statului, inclusiv la Parchet, a fost contestat de reprezentantul Rompetrol, Dinu Patriciu. Cele doua personaje audiate ieri timp de patru ore s-au pus la dispozitia Parchetului inca de la inceputul lunii februarie, pentru a indica "documente secrete, strict secrete, altele secrete de stat" care au stat la baza Memorandumului si care ar putea duce la rezolvarea dosarului Rompetrol. Ei au indicat procurorilor si locul unde se afla acestea. Astfel, Ioan Talpes a spus anchetatorilor ca pe rolul Serviciului de Informatii Externe, al carui sef a fost, exista mai multe dosare care ar putea ajuta la stabilirea exacta a situatiei in cazul Rompetrol.

×
Subiecte în articol: observator