x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două cutremure au zguduit Moldova în această dimineaţă. Ce magnitudine şi la ce adâncime s-au produs seismele

Două cutremure au zguduit Moldova în această dimineaţă. Ce magnitudine şi la ce adâncime s-au produs seismele

25 Sep 2013   •   08:51
Două cutremure au zguduit Moldova în această dimineaţă. Ce magnitudine şi la ce adâncime s-au produs seismele

Două cutremure cu magnitudini de 3,3 și respectiv 3,4 grade pe scara Richter s-au produs miercuri dimineața în Moldova, județul Galați, conform informațiilor publicate pe site-ul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Primul seism s-a produs la ora locală 3.36 (0.36 UTC), la o adâncime de 7 kilometri și a avut magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter. Cele mai apropiate localități de epicentru au fost Galați (16 km), Brăila (32 km), Măcin (38 km), Tecuci (51 km) și Focșani (59 km).

Cel de-al doilea cutremur, probabil o replică a primului seism, a avut magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter și s-a produs la ora locală 5,50 (2,50 UTC) în aceeași zonă și la o adâncime de 6 kilometri. Cele mai apropiate localități de epicentru au fost Galați (17 km), Brăila (31 km), Măcin (39 km), Tecuci (50 km), Focșani (57 km).

De la începutul lunii septembrie s-au produs 17 cutremure în România, în zona seismică Vrancea, în Transilvania (Hunedoara) și Moldova (Galați), nouă dintre acestea cu magnitudini de peste 3 grade pe scara Richter.

×
Subiecte în articol: cutremur moldova galaţi seisme vrancea