x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două CUTREMURE în România, vineri dimineață

Două CUTREMURE în România, vineri dimineață

06 Sep 2019   •   09:43
Două CUTREMURE în România, vineri dimineață

Două cutremure s-au produs, vineri dimineață, în zona seismică Vrancea. Un nou cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter s-a produs vineri dimineaţa, la ora locală 8:55, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, după unul similar care a avut loc în urmă cu aproximativ cinci ore şi jumătate, dar în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 150 de kilometri şi s-a resimţit în apropierea oraşelor: Nehoiu (32 km), Covasna (41 km), Întorsura Buzăului (52 km), Târgu Secuiesc (53 km) şi Slănic-Moldova (57 km).

Seismologii ar putea revizui magnitudinea acestui cutremur în condiţiile în care acesta a fost localizat automat.

De la începutul lunii septembrie şi până în prezent, în România au avut loc cinci seisme, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,5.

Cutremurul cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter a avut loc marţi, 3 septembrie în zona seismică Vrancea, dar în judeţul Buzău, fiind însă cel mai mare seism produs anul acesta în ţara noastră.

În 2018, în data de 28 octombrie, a avut loc un seism de 5,8 pe Richter în judeţul Buzău, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Cutremur