x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două mărfare s-au ciocnit pe ruta Bucureşti - Constanţa

Două mărfare s-au ciocnit pe ruta Bucureşti - Constanţa

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Oct 2009   •   00:00
Două mărfare s-au ciocnit pe ruta Bucureşti - Constanţa

Sfârşit de an negru pentru Căile Ferate Române. După accidente provocate la Craiova, Cluj şi Galaţi, acum a venit rândul rutei Bucureşti - Constanţa să se înscrie pe traiectoria trasată pe harta accidentelor feroviare majore din acest an. În această dimineaţă, între localităţile Săruleşti şi Lehliu, pe magistrala Bucureşti-Constanţa, două trenuri de marfă s-au ciocnit!



În urma accidentului produs în această dimineaţă, în jurul orei 4.00, o locomotivă şi un vagon au sărit de pe calea ferată. Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Transporturilor,  spune că unul dintre trenuri s-a rupt, o parte din vagoane rămânând pe calea ferată după ce locomotiva a deraiat. Oficialul CFR susţine că din cauza ceţei mecanicii de locmotivă nu au văzut luminile galbene de avertizare, astfel creîndu-se premisele acestui accident. "Până în acest moment se pare că este vorba de o eroare umană. Mecanicul celui de-al doilea tren nu a respectat reglementările în vigoare. Semnalul luminos întâlnit era stins, iar regulamentul spune că trebuie să se oprească mai întâi, iar apoi să circule cu viteză redusă'', a declarat Mihai Frăsinoi, general CFR Marfă, citat de Realitatea TV.  Autorităţile îl audiază pe mecanicul celui de-al doilea tren. Dacă va fi găsit vinovat pentru acest incident, acesta riscă desfacerea contractului de muncă şi ar putea suporta toate cheltuielile pentru reparaţiile garniturilor.

În urma  accidentului, un singur lucru pozitiv se poate desprinde, anume că nu s-au înregistrat victime. Circulaţia feroviară pe acest tronson a fost întreruptă, ea fiind deviată în prezent pe traseul  Ciulniţa - Slobozia - Urziceni - Bucureşti. Transportul pe ruta Săruleşti - Lehliu se estimează a fi reluat în jurul orei 22.00.

×
Subiecte în articol: trafic