x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două medalii pentru România, în prima zi a Campionatelor Mondiale de judo pentru juniori de la Ljubljana

Două medalii pentru România, în prima zi a Campionatelor Mondiale de judo pentru juniori de la Ljubljana

24 Oct 2013   •   09:32
Două medalii pentru România, în prima zi a Campionatelor Mondiale de judo pentru juniori de la Ljubljana

Sportivele române Andreea Ștefănescu (44 kg) și Alexandra Pop (48 kg) au cucerit medaliile de argint, miercuri, în prima zi a Campionatelor Mondiale de judo pentru juniori de la Ljubljana (Slovenia).  Andreea Ștefănescu, medaliată cu bronz la Europenele de cadeți, a fost învinsă de rusoaica Anastasia Pavlenko, prin ippon, în ultimele secunde ale finalei categoriei 44 kg, după ce românca reușise cu 11 secunde înainte de final un yuko. În semifinale, Ștefănescu trecuse de campioana Africii, Olfa Saoudi (Tunisia). Tot la categoria 44 kg, românca Rut Saron Barna a pierdut în primele tururi.

În limitele categoriei 48 kg, Alexandra Pop a fost învinsă în finală de rusoaica Irina Dolgova, după doar 32 de secunde. În semifinale, Pop trecuse de franțuzoaica Amandine Buchard, soarta meciului fiind decisă de penalizările shido. Denisa Ungureanu, care a concurat tot la cat. 48 kg, a pierdut în prima fază a competiției.

La categoria 55 kg, în concursul masculin, s-a impus francezul Vincent Manquest, românul Alex Ferariu nereușind să ajungă în fazele superioare.

×