x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două mii de români au protestat în Bucureşti, împotriva ACTA, la Piaţa Universităţii (VIDEO)

Două mii de români au protestat în Bucureşti, împotriva ACTA, la Piaţa Universităţii (VIDEO)

de Cristian Ionescu    |    Petru Zoltan    |    11 Feb 2012   •   10:50
Două mii de români au protestat în Bucureşti, împotriva ACTA, la Piaţa Universităţii (VIDEO)

Update 22:06: Protestul s-a incheiat. Ultimii 50 de tineri au plecat cu banerele si pancartele anti-ACTA in centrul vechi al Capitalei sa strige "Iesiti din pub-uri daca va pasa".

Update 21: 46: Oamenii ramasi la Arhitectura canta "Udrea are o noua tinta, in Norvegia presedinta"

Update: 21:39: Tinerii canta: "Mancand ca disperatul, poate aude piratul, imi vreau drepturile inapoi", si "pentru o melodie, nu vreau puscarie". Au ramas in jur de 150 de tineri la Fantana, si, facand aluzie la acutalul prim-ministru, canta "va rugam sa ne scuzati, ne simtim supravegheati".

Click pentru a vedea imagini live din Piata Universitatii

Update 21:29: Reprezentantii unei pizzerii au venit cu 50 de pizza pentru tinerii de la Fantana, primind aplauze pentru gestul lor.

Update: 21:18: Jandarmii de la Arhitectura, plini de zel, au inceput sa legitimeze oamenii. Cei legitimati nu aveau fata acoperita, insa purta un banner cu "stop ACTA".

Update 20:57: Manifestantii scandeaza in pasaj: "La metrou nu se fumeaza, lumea protesteaza" si "De nu rezolvati problema, Bucuresti va fi Atena". Tinerii se pregatesc sa se intoarca la Fantana si scandeaza ca vor veni si maine.

Update: 20:44: Tinerii de la Fantana au coborat in pasajul de la Universitate si scandeaza "lumea sare, ACTA moare si "Internetul suntem noi si suntem mai multi ca voi".

Update: 20:29: Manifestantii scandeaza: "Poporul nu are frica, duba este mult prea mica!"

UPDATE: 20:20: Au ramas in jur de 300 de persoane, oamenii cer respectarea drepturilor omului si scandeaza "Libertate, libertate". Pe partea cu TNB-ul se cere in continuare demisia presedintelui Traian Basescu si alegeri anticipate, sa aud lozinci "Romania, trezeste-te!, "Solidaritate!" si "Iesiti din casa daca va pasa".

UPDATE 19:01 - In piata s-au adunat circa 2.000 de persoane, acestia scandand lozinci anti-ACTA si anticenzura, iar in ciuda ninsorii si gerului, numarul protestatarilor continua sa creasca

Click pentru a vedea imagini live din Piata Universitatii

UPDATE 18:03 - In Piata si-au facut deja aparitia jandarmii, circa 100 la numar, care au format deja un dispozitiv in jurul protestatarilor.

UPDATE 17:58 - In Piata Universitatii s-au strins deja circa 300 de persoane, care protesteaza impotriva ACTA, majoritatea studenti la diferite facultati din bucuresti. Protestatarii scandeaza lozinci antiguvernamentale si impotriva cenzurii, majoritatea r purtand banderole cu inscriptia "NU ACTA".

Sambata, incepand cu ora 17.00, romanii au iesit pe strazi pentru a spune “NU ACTA!'. Zeci de mii si-au manifestat intentia de a manifesta impotriva documentului care poate sa faca din mediul online un spatiu al abuzurilor, al ingradirii libertatii de exprimare si de navigare, in care orice internaut este un “suspect' pentru incalcarea unor drepturi de autor. Jurnalul National va transmite imagini LIVE, din mijlocul protestatarilor, incepand cu ora 17:00.

Vor fi organizate demonstratii in: Alba-Iulia, Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Craiova, Focsani, Galati, Iasi, Oltenita, Oradea, Pitesti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Slatina, Timisoara, Buzau, Caracal, Hundedoara si Targu-Mures.

Manifestatiile de protest contra ACTA sunt anuntate in majoritatea statelor europene, din Marea Britanie pana in Polonia, din Franta pana in Bulgaria.

×