x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două morminte vechi de 4.500 de ani, descoperite lângă Ploieşti

Două morminte vechi de 4.500 de ani, descoperite lângă Ploieşti

de Mediafax    |    06 Sep 2011   •   17:11

Arheologii de la Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova au descoperit la Paulesti, la cativa kilometri de Ploiesti, doua morminte vechi de 4.500 de ani si unul vechi de o mie de ani, acesta din urma apartinand cel mai probabil unui membru al unei populatii nomade.

Arheologii au facut sapaturi la marginea padurii din localitatea prahoveana Paulesti, la cativa kilometri de Ploiesti si foarte aproape de DN 1, pentru descarcarea arheologica a zonei in vederea efectuarii unei investitii. Cua aceasta ocazie au fost descoperite trei morminte, dintre care doua vechi de 4.500 de ani si unul datand din urma cu un mileniu, conform arheologului Alin Franculeasa, care conduce lucrarile.

Potrivit Mediafax, ele trei morminte au fost descoperite in doi tumuli, intr-unul dintre acestea aflandu-se cele doua morminte vechi de 4.500 de ani. Franculeasa a declarat insa ca cea mai interesanta dintre aceste descoperiri este mormantul vechi de un mileniu.

In interiorul acestuia au fost descoperite ramasitele unui om inhumat in pozitie asemanatoare crestinilor, iar alaturi de ramasitele umane au fost descoperite resturile unui cal, respectiv capul si picioarele animalului, precum si copitele acestuia, ceea ce ii face pe arheologi sa presupuna ca mormantul apartine unui membru al pecenegilor, populatie nomada care a trait in secolele X- XI.

In acelasi mormant au fost descoperite mai multe obiecte din fier, respectiv varful unei sageti, o zabala si un harnasament, iar arheologul Alin Franculeasa spune ca nu este exclus ca in aceeasi zona sa fie descoperite si alte morminte foarte vechi.

×
Subiecte în articol: ploiesti morminte arheologii