x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două noi cazuri de gripă - confirmate

Două noi cazuri de gripă - confirmate

17 Ian 2019   •   11:42
Două noi cazuri de gripă - confirmate

Două noi cazuri de gripă au fost confirmate de Direcţia de Sănătate Publică Harghita, în total cinci pacienţi cu acest diagnostic fiind internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc. 

Potrivit şefei DSP Harghita, dr. Tar Gyongyi, este vorba de un caz de gripă de tip A şi unul de tip B, pacienţii având vârste peste 50 de ani. 

"Cele două suspiciuni de gripă au fost confirmate, aşa că în prezent avem cinci cazuri de gripă confirmate prin investigaţii de laborator, două tip A şi trei tip B. Toţi pacienţii au peste 50 de ani. Mai avem în lucru şase probe, pentru că s-a deschis sezonul de gripă şi la noi în Harghita şi încercăm să facem în aşa fel încât să avem un diagnostic cât mai exact, ca să putem trata. Analizele virusologice nu sunt uzuale, se fac de obicei la solicitarea spitalelor, dar pentru persoanele individuale se fac contra cost, întrucât DSP nu are contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate", a declarat dr. Tar Gyongyi. 

Aceasta a precizat că prezenţa acestor cazuri de gripă nu reprezintă un motiv de panică, întrucât "situaţia se încadrează în media multianuală şi corespunde specificului zonei, cu un climat aparte". 

Din cauza creşterii numărului de viroze şi confirmării primelor cazuri de gripă, de joi au fost suspendate vizitele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. 

De asemenea, şi la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc s-au luat măsuri de prevenire, respectiv se reduc vizitele aparţinătorilor la anumite secţii. 

"La pediatrie, pneumologie, infecţioase se iau măsuri stricte. Se reduc vizitele pentru un pacient, într-un salon poate intra doar o persoană, se intră cu mască, se dezinfectează pe mâini. La noi nu au fost suspiciuni de gripă, avem un epidemiolog, avem protocoale şi proceduri stricte, suntem acreditaţi şi ştim cum să procedăm", a precizat managerul spitalului din Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: gripă