x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două tablouri de Nicolae Grigorescu, scoase la licitaţie la Paris

Două tablouri de Nicolae Grigorescu, scoase la licitaţie la Paris

de Rador    |    04 Apr 2012   •   12:16

Doua tablouri semnate de Nicolae Grigorescu - "Cap de taranca" si "Cioban cu caine" - sunt scoase, astazi, la licitatie, la Paris. Cele doua lucrari fac parte dintr-o vanzare mai vasta, consacrata artistilor moderni si a celor din secolul al XIX-lea.

Cele doua tablouri semnate Nicolae Grigorescu sunt cele mai scumpe pe care Casa de licitatii Drouot, din Paris, le pune in vanzare.
'Tablourile lui sunt foarte rare pe piata, desi a petrecut mai bine de 10 ani in Franta', explica expertul Christophe Zagrodzski.
'Sunt deci scumpe fiindca e vorba de un artist foarte important, daca nu cel mai important din Romania, care a avut si o oarecare reputatie in Occident. Pretul de pornire pentru "Cap de taranca" este cuprins intre 40 si 50 de mii de euro iar cel al "Ciobanului cu caine" intre 25 si 30 de mii de euro. Organizatorii se asteapta insa ca suma finala licitata sa fie mult mai mare. "Cap de taranca" si "Cioban cu caine" apartin unei anume doamne C, din Paris', adaug` acesta.
'Picturile provin de la o persoana de origina romana, care a sosit in Franta acum foarte multi ani si care colectioneaza tablouri. Este o doamna foarte in varsta, are 103 ani si are nevoie de bani pentru viata de zi cu zi', a declarat Isabelle Boisgirard, directoarea casei de licitatii..

×