x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două tiruri cu ţigări de contrabandă reţinute la Porţile de Fier I

Două tiruri cu ţigări de contrabandă reţinute la Porţile de Fier I

de Dumitru Stoichita    |    15 Feb 2011   •   21:10
Două tiruri cu ţigări de contrabandă reţinute la Porţile de Fier I

152034-tigari-tir.jpgPoliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Fronti­erei Porţile de Fier I au confiscat ieri-dimineaţă 23.500 de pachete cu ţigări de contrabandă ascunse în podeaua dublă a două autotrenuri.

Doi cetăţeni sârbi, P. Dejan, în vârstă de 31 de ani, şi T. Zoran, în vârstă de 36 de ani, care făceau parte dintr-un grup infracţional organizat ce se ocupa cu introducerea ţigărilor în România prin contrabandă, au fost depistaţi ieri-dimineaţă, în jurul orei 2:30, de poliţiştii de frontieră mehedinţeni în timp ce încercau să introducă în România, prin Vama Porţile de Fier I, 23.500 de pachete de ţigări de contrabandă ascunse în podeaua dublă a două autotrenuri ce transportau în acte materiale de construcţii pentru o firmă din municipiul Drobeta Turnu-Severin.

„Din cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia, cu scopul de a fi comercializate în judeţele Gorj, Dolj şi Mehedinţi. Cantitatea de 23.500 de pachete cu ţigări şi cele două autotrenuri au fost indisponibilizate în vederea confis­cării, cei doi sârbi riscând o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 15 ani, pentru iniţiere a unui grup infracţional organizat, contrabandă şi nerespectarea dispoziţiilor privind operaţiunile de import-export”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, comisar-şef de poliţie Valeriu Pera.

×
Subiecte în articol: observator