x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dovezi de amicitie sau de iubire?

Dovezi de amicitie sau de iubire?

14 Feb 2005   •   00:00

TELEVIZIUNE
Ancuta il iubeste pe Paul. Intre ei nu a fost niciodata mai mult de o atingere de mana, dar fata nu isi poate lua gandul de la el. Nu vrea si nu poate sa creada ca Paul nu e al ei si ca ei doi nu o sa formeze niciodata un "noi".
CRISTIAN PETRU

DORINTA. Ancuta a scris la "Din Dragoste" sperand ca gestul ei o sa il impresioneze pe Paul si o sa il aduca langa ea
Atunci cand vrei sa ti se para ceva, ti se pare. Atunci cand vrei cu toata puterea ta sa crezi ceva, atunci vei crede. Daca iti doresti foarte mult ceva, atunci acel lucru se intampla. Din pacate, poate doar in mintea ta. Un gest poate sa nu insemne nimic pentru cel care il face si in acelasi timp poate fi inteles gresit de altcineva. Ancuta si Paul se stiu din vedere de foarte multa vreme, fiind din aceeasi localitate, Slanic Moldova, sat Ciresoaia. Se cunosc mai bine insa din 2003, cand s-au intalnit la o nunta. Atunci Ancuta nu l-a bagat prea mult in seama, ii placea un alt baiat. S-au revazut ceva vreme mai tarziu, cand au mers impreuna intr-o excursie. "Atunci am simtit parca totusi ceva ciudat, ceva ce ma atragea si ma starnea deopotriva. Ma indragostisem de acel baiat cu parul balai si ochii de un albastru cristalin?" Ancuta simtea astfel de lucruri in taina, fara ca cel care le provoca sa aiba habar ca ceva ar vibra in sufletul ei. Dupa un timp, Paul a invi-tat-o pe fata la un gratar, impreuna cu alti tineri din gasca lor. Invitatia a fost interpretata de Ancuta ca un gest de incercare de apropiere. Era fericita.

ALTE INTALNIRI. Intr-o alta seara, Ancuta si Paul s-au vazut la un bar. Baiatul a condus-o acasa si acelasi lucru s-a intamplat cateva luni la rand. Cei doi locuiesc la tara, unde astfel de gesturi arata clar ca baiatul are ganduri serioase. "Paul facea gesturi care ma daramau in interior. Atunci cand ma lua de mana, cand ma privea pe furis, cand ma apropia de trupul lui in momentul unui dans, cand ii auzeam pasii, cand zambea, ma facea sa sper in ceva sincer si curat", povesteste Ancuta. In iarna anului trecut, Paul a invitat-o pe Ancuta si pe inca un prieten de-al lor la cabana unchiului sau. Vali, "intrusul", a plecat dupa ceva timp. Au ramas doar ei doi: "Ne-am pus fiecare intr-un colt al patului si stateam gandindu-ne la ceva anume, cred. Eram inveliti cu o plapuma. Imi era frig, dar mai mult voiam sa-i simt caldura trupului, sa-i aud respiratia, sa-i miros parul. M-am dus langa el. Dupa o clipa de liniste, el mi-a luat mana si m-a lasat sa-i imbratisez trupul. Ii simteam bataile inimii, parca intreaga mea viata se oprise acolo. Pentru o secunda el mi-a strans mana si curentat parca de energia mainii mele, si-a retras-o".

PROBLEME. Dupa cateva zile, prietena Ancutei l-a sunat pe Paul si i-a spus ca tanara plange din cauza lui. Paul a rugat-o sa-i transmita sa-si ia gandul de la el, pentru ca nu are nici o sansa. Ancuta a plecat dupa el si l-a gasit la discoteca, l-a scos afara pentru o discutie si l-a intrebat de ce i-a transmis acel mesaj, cand ea nu i-a marturisit niciodata ca simte ceva. Paul i-a raspuns ca stie ca ea i-a trimis peste 20 de mesaje de dragoste pe telefon. "Daca te-am luat vreodata de mana sau am dansat cu tine, a fost din amicitie", i-a spus Paul. Fata a recunoscut ca ea este autoarea mesajelor de dragoste si i-a spus ca il iubeste. Aceasta a fost ultima discutie intre ei.

SCRISOARE. Din vara anului trecut s-au mai vazut, dar nu-si mai vorbesc, nici macar nu se saluta. Ancuta crede ca Paul nu mai vorbeste cu ea si i-a spus sa o uite pentru ca a vazut-o sarutandu-se cu un alt baiat. Atitudinea lui n-o descurajeaza, ba din contra. "Chiar de-ar fi sa traversez mari, munti, lumea intreaga, tot n-as putea sa-l uit sau sa mi-l inchipui cu altcineva. Pentru ca doar el imi poate apropia visul de realitate, doar el ma poate face fericita." Disperata, Ancuta a scris pe adresa emisiunii "Din Dragoste". "Acum e intuneric si parca in creierul meu imatur totul s-a complicat.

Mi-e greu sa-mi privesc viata, care pentru mine se rezuma la tristete, urat, gol, letargie, cuvinte moarte." Mircea Radu a stat de vorba cu Ancuta si l-a cautat pe Paul. Varianta tanarului si intreaga poveste, in prima editie din acest an a emisiunii "Din Dragoste", in seara aceasta la ora 20:15, la Antena 1.

SENTIMENTE

"Ne-am pus fiecare intr-un colt al patului si stateam gandindu-ne la ceva anume, cred. Eram inveliti cu o plapuma. Imi era frig, dar mai mult voiam sa-i simt caldura trupului, sa-i aud respiratia, sa-i miros parul. M-am dus langa el. Dupa o clipa de liniste, el mi-a luat mana si m-a lasat sa-i imbratisez trupul" - Ancuta

NEPASARE

"Stiu ca tu mi-ai trimis peste 20 de mesaje de dragoste pe telefonul mobil. Cred ca ai inteles gresit gesturile mele. Daca te-am luat vreodata de mana sau am dansat cu tine, a fost doar din amicitie. Ai grija sa nu faci vreo prostie. Nu incerca sa zbori fara aripi. Uita-ma frumos" - Paul
×
Subiecte în articol: paul să-i mass-media ancuta