x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dragomir a câştigat războiul cu DNA

Dragomir a câştigat războiul cu DNA

24 Feb 2011   •   19:05
Dragomir a câştigat războiul cu DNA
153588-mitica-smecher.jpgPreşedintele LPF, Dumitru Dragomir, fiul acestuia, Bogdan, fostul preşedinte clubului FC Naţional, Gino Iorgulescu şi un fost angajat al Ligii, pe post de şofer al lui Dragomir, au fost achitaţi de către Tribunalul Bucureşti.

 

În urmă cu trei ani, Dragomir a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, în timp ce, în acelaşi dosar, Gino Iorgulescu a fost deferit justiţiei pentru dare de mită şi spălare de bani, iar fiul şefului LPF, Bogdan Dragomir a fost acuzat de spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

 

Potrivit rechizitoriului, în 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din Bucureşti, cu o suprafaţă de 351,79 de metri pătraţi, în valoare de 32.600,26 de dolari, pentru ca, în schimb, să accepte achiziţia de către LPF a unui teren în suprafaţă de 1.497,21 de metri pătraţi, în aceeaşi zonă, şi a unei construcţii în suprafaţă de 279,72 de metri pătraţi, nefinalizată şi ridicată fără autorizaţie pe terenul respectiv.

“Liga a achiziţionat imobilele respective cu încălcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, preţ supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decât preţul practicat pe piaţa liberă în zona respectivă la acea dată”, se arăta în rechizitoriul DNA.

Pentru a ascunde adevărata natură a bunului dat cu titlu de mită lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu a trecut în proprietatea şoferului Florin-Bogdan Bădiţă terenul de 351,79 de metri pătraţi, printr-un contract încheiat la un notariat public. În contractul de vânzare-cumpărare astfel încheiat s-a consemnat în fals cî pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi, deşi în realitate aceşti bani nu au fost achitaţi, potrivit anchetatorilor.

Totodată, în 24 mai 2004, în baza unui alt contract de vînzare-cumpărare, încheiat în formă autentică, Florin-Bogdan Bădiţă, cu acceptul lui Bogdan Dragomir, a trecut terenul respectiv în proprietatea societăţii “Bodu”, ai cărei acţionari erau Dumitru şi Bogdan Dragomir, contract în care s-a consemnat, în fals, că pentru tranzacţie s-a plătit suma de 900.000.000 de lei vechi.

În perioada 2004 - 2007, Bădiţă a folosit acest contract, conform Mediafax, pentru a înregistra operaţiunea în contabilitatea firmei şi pentru a realiza formalităţile legale în vederea înscrierii imobilului în Cartea Funciară şi obţinerii autorizaţiei de dezmembrare a construcţiei amplasate pe acest teren, au mai acuzat anchetatorii.

DNA a instituit sechestru asigurator asupra bunului primit cu titlu de mită, în vederea confiscării de către instanţa de judecată, iar potrivit rechizitoriului DNA, în tranzacţia imobiliară au fost implicaţi Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Iosif.

 

×
Subiecte în articol: dumitru dragomir dna