x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dragomir, despre dosarul "Valiza": Piţurcă este total nevinovat, la fel ca Becali. Eu aş purta tricou cu "Free Gigi"

Dragomir, despre dosarul "Valiza": Piţurcă este total nevinovat, la fel ca Becali. Eu aş purta tricou cu "Free Gigi"

28 Mai 2013   •   14:33
Dragomir, despre dosarul "Valiza": Piţurcă este total nevinovat, la fel ca Becali. Eu aş purta tricou cu "Free Gigi"
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat marţi că antrenorul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, trimis în judecată pentru favorizarea infractorului în dosarul "Valiza", este "total nevinovat".

"Piţurcă este total nevinovat. E păcat să păţească ceva. Gigi a spus că Piţi n-a ştiut ce i-a dat să semneze. Dacă te roagă cineva să îl ajuţi şi îţi dă să semnezi, neavând nici studii juridice, ţi se pare că îl ajuţi. Nu poţi să dai pedeapsă pentru aşa ceva. Eu nu sunt în relaţiile cele mai bune cu Piţurcă, dar ar fi nedemn şi nu aş avea caracter să spun că el e măcar 0,1 la sută vinovat în situaţia asta. Piţi este total, total nevinovat. Aşa cum şi Gigi Becali e total nevinovat în acest dosar. Eu aş purta tricou inscripţionat şi în faţă şi în spate cu «Free Gigi», de ce nu? Pentru că simt că în cazul acesta (n.r. - cazul «Valiza») este total nevinovat. Premierea a fost admisă la noi. Noi numai după ce s-a întâmplat cu Gloria Bistriţa am schimbat regulamentul. Altfel premierea era admisă. Şi este admisă şi acum în majoritatea ţărilor", a spus Dragomir, potrivit Mediafax.

Preşedintele LPF a precizat că din punctul de vedere al regulamentelor sportive cazul "Valiza" s-a prescris.

"Avocaţii spun că acest caz a fost judecat o dată de instanţele sportive, la LPF a fost suspendat, dar între timp, pentru că trebuie judecat după vechiul regulament, au trecut cei cinci ani şi cazul s-a prescris. Dacă avocaţii greşesc, greşesc şi eu. Dar ei aşa spun", a explicat Dumitru Dragomir.

Oficialul Ligii susţine că instanţa supremă, rămasă în pronunţare în dosarul "Valiza", nu poate cere retrogradarea echipei Steaua în Liga a II-a. "Nu este după instanţa civilă sau penală, este după instanţa sportivă. Aici nu mai are treabă penalul. Noi o să facem un material să explicăm situaţia la UEFA şi FIFA că n-am ieşit din regulamentele FIFA şi UEFA. Nu văd Liga I fără Steaua pentru că ea a fost judecată o dată, şi-a primit pedeapsa. Iar când se prescrie ceva nu poate nimeni să acuze. Nu poţi să dai două pedepse pentru aceeaşi faptă", a mai spus Dumitru Dragomir.

Preşedintele LPF a anunţat că îi va face o vizită finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, la penitenciar după ce se "mai linişteşte". "Am să mă duc la Gigi Becali. Nu am făcut nicio cerere până acum, ce să caut acum? Mă duc şi eu peste o lună sau două când se mai linişteşte un pic şi el. Dar îi doresc să fie tare", a afirmat preşedintele Ligii.

Dragomir spune că nu îi poate da sfaturi lui Becali pentru a trece mai uşor peste perioada în care va fi închis. "Nu e nicio reţetă după care să dai sfaturi la aşa ceva. M-aş hazarda. Acolo personalitatea fiecărui om iese în evidenţă. Acolo nu este linia frontului, stai tot între oameni. Între oameni deştepţi şi mai puţin deştepţi. Lui Gigi Becali nu poate să îi dea nimeni nicio recomandare pentru că trăieşte în lumea lui, a credinţei. Şi atâta timp cât crede că Dumnezeu e cu el, toţi ceilalţi nu au ce să îi facă. El dacă aşa gândeşte ne este tuturor superior. Eu am fost arestat, judecat de toate instanţele militare şi achitat. Aşa a fost conjunctura atunci, după ce l-au arestat pe Postelnicu, pe Marin Bărbulescu am fost reţinut şi eu şi am fost ţinut şapte luni la arestul IGP pentru cercetări. După aia s-au scuzat şi mi-au zis că m-au ţinut bine, că în acea perioadă au fost evenimentele alea şi nu am păţit nimic", a precizat el.

Dragomir nu crede că Gigi Becali poate face un gest necugetat în închisoare. "Gigi Becali e un om tare, cu credinţă în Dumnezeu. Sunt mulţi care au avut credinţă şi au stat 18-20 de ani în puşcărie şi apoi au ieşit şi au trăit până la 100 de ani. După părerea mea, nu i-ar face bine dacă suporterii ar merge la Rahova să îl susţină acolo (n.r. - în faţa penitenciarului). El pe cât e de puternic, pe atât e de sensibil", a explicat Dragomir.

Oficialul LPF este sceptic în ceea ce priveşte parcursul echipei Steaua de acum înainte. "Toată lumea spune că Steaua va fi bine, dar eu sunt sceptic un pic. Pentru că ştiu că atunci când lipseşte un patron lucrurile nu prea merg cum trebuie. Încep să se certe subalternii, toţi se cred şefi. Argăseală, Mihai Stoica, Gherghişor sunt meseriaşi, afară de asta Teia Sponte este afară, Virgil, ăştia sunt oameni serioşi, care ţin bine lucrurile în mână", a spus preşedintele LPF.

În ceea ce îl priveşte pe antrenorul Laurenţiu Reghecampf, Dragomir a afirmat că ar face o greşeală dacă ar pleca de la Steaua. "Condiţiile de faţă îi uşurează puţin munca lui Reghecampf. Dacă ar pleca de la Steaua ar greşi. Dacă pleacă nu face bine. Oricum, am auzit că oferta de la CFR pentru el nu e reală", a adăugat el.

Procurorul DNA a cerut, luni, Completului de cinci judecători de la instanţa supremă condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", a Alinei Ciul la doi ani cu executare, iar a lui Victor Piţurcă, Teia Sponte şi Radu Marino la câte doi ani cu suspendare. Decizia definitivă în recursul din dosarul "Valiza" va fi dată de instanţa supremă în 4 iunie.

×