x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dragonul Roşu, în flăcări

Dragonul Roşu, în flăcări

de Mara Raducanu    |    26 Mai 2010   •   00:00
Dragonul Roşu, în flăcări

Un pompier a murit azi-dimineaţă în incendiul de la complexul comercial Dragonul Roşu, după ce o parte din structura metalică a depozitului s-a prăbuşit peste el.



Alţi şapte colegi ai acestuia au fost răniţi, fiind duşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Anca Onofrei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, a declarat că pompierul salvase un coleg rănit în incendiu, iar, în timpul intervenţiei, o parte din structura depozitului cuprins de flăcări s-a prăbuşit peste el.

Incendiul de la complexul comercial Europa - Dragonul Roşu a izbucnit în jurul orei 4:30, iniţial fiind afectat un depozit cu mai multe corpuri, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi. În ciuda intervenţiei pompierilor, focul s-a extins repede atât la parter, cât şi la primul nivel al clădirii. La faţa locului s-au deplasat imediat pompierii civili, însă aceştia nu au făcut faţă singuri şi au solicitat sprijinul ISU Bucureşti. Astfel, peste 20 de autospeciale cu apă şi spumă, echipaje de descarcerare, pompieri salvatori şi maşini cu medic au ajuns la complexul comercial pentru a stinge incendiul.

Pompierii au reuşit să izoleze, după aproximativ cinci ore, incendiul care a afectat trei hangare, nemaiexistând riscul ca focul să se extindă la celelalte depozite din apropiere. "Nu se cunosc deocamdată cauzele izbucnirii incendiului. Oricum, va fi nevoie de o anchetă amănunţită", a declarat Anca Onofrei

. <>/a

×