x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DRAMA la Iasi. Unul dintre cei mai străluciţi olimpici din Romania, student la Cambridge, a MURIT la doar 21 de ani

DRAMA la Iasi. Unul dintre cei mai străluciţi olimpici din Romania, student la Cambridge, a MURIT la doar 21 de ani

18 Dec 2015   •   23:41
DRAMA la Iasi. Unul dintre cei mai străluciţi olimpici din Romania, student la Cambridge, a MURIT la doar 21 de ani

David Călin era student în Marea Britanie la prestigioasa Universitate Cambridge . Tânarul venise în ţară recent, iar fratele său plecase pentru un interviu tot la Cambridge, aşa că nu au mai apucat să se vadă. Elevul anului din 2012, David Călin Cristian, a murit în cursul zilei de ieri subit. Cauza decesului său nu este cunoscută. Cel mai probabil a suferit un anevrism sau avea o afecţiune la inimă de care nu se ştia. Acesta a fost unul dintre cei mai buni olimpici internaţionali ai Iaşului, în prezent fiind înscris la cursurile Universităţii Cambridge din Anglia, una dintre cele mai bune din lume, informeaza ziarul de iasi.

Vestea a venit ca un fulger şi i-a marcat în special pe colegii şi pe profesorii săi. Aceştia au aflat la scurt timp după tragedie şi sunt solidari cu familia acestuia. „A fost o veste îngrozitoare, nedreaptă, incredibilă. Unul dintre elevii de excepţie ai Colegiului şi ai învăţământului ieşean. David Călin era o minte sclipitoare, pasionat de chimie, a fost declarat în 2012 şi elevul anului, era un corolar de activităţi! Venise de sărbători acasă, fratele lui este plecat pentru interviu tot la Cambridge…am aflat de la doamna profesor Ţura, profesoara sa de fizică... E o tristeţe copleşitoare, un destin extrem de implacabil. Azi am lăcrimat cu toţii. Cuvintele care îl caracterizau erau inteligenţă nativă, studiu, pasiune! Cu siguranţă ar fi făcut un drum de cercetare serios”, a declarat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general.

Foştii săi profesori sunt şocaţi de-a dreptul, după ce unul dintre elevii care ne-au reprezentat în lume cu rezultatele sale şi cu statutul de student Cambridge nu mai este. „David a fost unul dintre absolvenţii de marcă ai şcolii noastre, a obţinut premii la olimpiade şi concursuri şcolare…Chiar zilele trecute a venit prin şcoală şi am vorbit cu el… David era un copil serios, nici nu am cuvinte, un copil deosebit care a muncit mult, pasionat de ştiinţe, avea relaţii bune cu colegii şi cu profesorii. Când am aflat nu mi-a venit să cred, apoi mi s-a confirmat că a murit”, a spus Elvira Rotundu, directorul Colegiului "Negruzzi" din Iaşi, cu durere în voce.

David Călin Cristian a fost desemnat „Elevul anului 2012" datorită rezultatelor excepţionale obţinute la olimpiade. În 2010 a obţinut bronz la Ştiinţe pentru Juniori, în 2011 a adus la Iaşi aurul la Olimpiada de Ştiinţe, iar în 2012 a luat argint la Olimpiada Internaţională de Chimie. 

×