x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drum judeţean PRĂBUŞIT în Vâlcea: Circulaţia între Nicolae Bălcescu şi Galicea, ÎNCHISĂ

Drum judeţean PRĂBUŞIT în Vâlcea: Circulaţia între Nicolae Bălcescu şi Galicea, ÎNCHISĂ

14 Noi 2013   •   10:13
Drum judeţean PRĂBUŞIT în Vâlcea: Circulaţia între Nicolae Bălcescu şi Galicea, ÎNCHISĂ

Drumul județean care leagă localitățile Nicolae Bălcescu de Galicea a fost închis începând de joi, printr-o decizie a Prefecturii Vâlcea, în urma prăbușirii platformei șoselei pe o porțiune de 100 de metri.

"Comisia pentru situații de urgență a constatat că platforma DJ 678D, Galicea — Nicolae Bălcescu, care realizează legătura între satele Valea Râului și Dosul Râului, a fost prăbușită pe o lungime de aproximativ 100 de metri, în urma eroziunii de mal produse de apele pârâului Topolog. Astfel, circulația pietonală și auto a fost întreruptă. De asemenea, a fost afectată și conducta de apă potabilă și pusă în pericol rețeaua de alimentare cu energie electrică a satului Dosul Râului. Ca prime măsuri temporare de intervenție, autoritatea locală a realizat o variantă ocolitoare a drumului pe terenuri proprietate privată și a refăcut tronsonul de conductă de apă potabilă afectat, dar se impune, în regim de urgentă, efectuarea unor lucrări de recalibrare a albiei în zona afectată și de protecție a malului stâng al pârâului", a precizat prefectul Mircea Nadolu, citat de Agerpres.

Alunecarea de teren respectivă a întrerupt circulația auto pe malul stâng al Oltului între Râmnicu Vâlcea și comunele riverane Oltului — Galicea, Olanu, Voicești, singura variantă pentru a ajunge în aceste localități rămânând DN 64, Râmnicu Vâlcea — Drăgășani.

Valoarea estimativă a lucrărilor de intervenție propuse este de aproximativ 119.500 de lei.

×