x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drumul principal spre Masivul Retezat va fi redeschis din 15 august

Drumul principal spre Masivul Retezat va fi redeschis din 15 august

14 Aug 2019   •   15:33
Drumul principal spre Masivul Retezat va fi redeschis din 15 august

Drumul principal care permite accesul turiștilor spre Masivul Retezat, din județul Hunedoara, va fi redeschis pentru autovehicule din 15 august. Traficul va fi reluat pe tronsonul dintre Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii. Timp de peste un an circulaţia mașinilor a fost restricționată din cauza unor problemele apărute în structura de rezistenţă a carosabilului. 

Turiștii vor putea urca până la Cabana Rotunda cu mașina însă vor avea anumite limitări pe drumul forestier care pleacă de la Rotundă până în Poiana Pelegii. Accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone este în continuare interzis. 

"Din 15 august, pe sectorul de drum cuprins între barajul hidrotehnic Gura Apelor şi Cabana Rotunda, se va circula foarte bine. Pe drumul forestier cuprins între Cabana Rotunda şi Poiana Pelegii se poate circula, dar nu în condiţiile cele mai bune. Pe tronsonul acesta încă se lucrează - există două zone cu probleme mai mari, dar am primit asigurări că în maxim o săptămână intervenţiile se vor încheia şi drumul se va prezenta în condiţii excelente. Părerea mea este că nu trebuia lăsat atâta timp să treacă până să refacem acest drum", a declarat administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram. 

Acest tronson din Drumul Judeţean 685 a fost închis temporar în data de 22 mai 2018 deoarece în structura drumului s-a format un gol, existând pericolul de surpare a carosabilului. Pentru umplerea acestui gol au fost folosite circa 1.300 de tone de material și, în plus, s-au curăţat şanţurile colmatate şi s-a lărgit terasamentul pe mai multe porţiuni.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: retezat drum redeschis