x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DSU anunță că se depun eforturi pentru operaţionalizarea câte unui centru de analize în cât mai multe judeţe

DSU anunță că se depun eforturi pentru operaţionalizarea câte unui centru de analize în cât mai multe judeţe

16 Mar 2020   •   17:04
DSU anunță că se depun eforturi pentru operaţionalizarea câte unui centru de analize în cât mai multe judeţe
Sursa foto: Sursă: DSU

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță, luni, prin intermediul unei postări pe Facebook, că în prezent se depun eforturi pentru operaționalizarea câte unui centru de analize în cât mai multe județe, pentru creșterea capacității de testare privind infectare cu noul coronavirus.

Mai mult, DSU informează că în această direcție se desfășoară procesul de instruire a personalului și de achiziție sau relocare a echipamentelor necesare pentru efectuarea testelor.

La această dată, la nivel național sunt disponibile 1.524 de teste pentru diagnosticare moleculară. Acestora li se adaăgua alte 10.00 de teste pentru diagnosticare moleculară și 40.000 de teste rapide care au fost achiziționate și care vor fi distribuite către centre în această săptămână.

Potrivit DSU, testele pentru COVID-19 pot fi făcute în opt centre medicale: trei în București și câte unul în Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

Autoritățile naționale depun eforturi în mod constant pentru creșterea capacității de testare privind infectarea cu noul...

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Luni, 16 martie 2020

×
Subiecte în articol: dsu coronavirus teste Covid-19