x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Duckadam scapă momentan de operaţie. Brădişteanu: Nu are leziuni coronariene semnificative

Duckadam scapă momentan de operaţie. Brădişteanu: Nu are leziuni coronariene semnificative

18 Apr 2013   •   14:18
Duckadam scapă momentan de operaţie. Brădişteanu: Nu are leziuni coronariene semnificative
Sursa foto: jurnalul.ro

Preşedintele de onoare al FC Steaua Bucureşti, Helmuth Duckadam, nu va fi operat întrucât coronarografia nu indică leziuni semnificative, acestea  putând fi rezolvate prin tratament, a declarat medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca.  "Coronarografie efectuată joi la prânz este fără leziuni semnificative. De aceea, cred că voi opta pentru tratament medicamentos antiaritmic, coronarodilatator", a spus Şerban Brădişteanu, potrivit mediafax.ro.

Duckadam a venit la Spitalul de Urgenţă Floreasca la sfârşitul săptămânii trecute, acuzând durere în piept şi tulburare de ritm cardiac, a precizat Şerban Brădişteanu.

Helmuth Duckadam a fost operat în 25 septembrie 2012, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru eliminarea cheagurilor de sânge de pe artera braţului drept şi introducere a unei grefe pe porţiunea de arteră subţiată. Duckadam a fost atunci diagnosticat cu insuficienţă arterială acută la braţul drept, fiind operat de o echipă condusă de medicul Şerban Brădişteanu.

Medicul declara atunci că intervenţia chirurgicală a vizat eliminarea unui anevrism arterial, în care se aflau şi două stenturi de la operaţii mai vechi, precum şi montarea unei proteze vasculare, cu rolul de refacere a fluxului arterial.

Brădişteanu preciza că Duckadam trebuie să urmeze multiple indicaţii referitoare la tratamentul medicamentos şi la stilul de viaţă, precizând că acesta va avea regim, pentru că are o boală metabolică, ce trebuie tratată tot restul vieţii.

Helmuth Duckadam declara la externare că va fi nevoit să îşi schimbe stilul de viaţă în proporţie de 70 la sută, să îşi ordoneze viaţa, să ia foarte multe medicamente şi să facă periodic investigaţii.

Duckadam a fost atunci internat în Spitalul Floreasca din 19 septembrie până în 12 octombrie 2012.


×