x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Duduie motoarele la DNA

Duduie motoarele la DNA

25 Mar 2008   •   00:00
Duduie motoarele la DNA

ANCHETE PESTE ANCHETE ● Gigi Becali şi Gheorghe Dinu, audiaţi
Omul de afaceri Gigi Becali, finanţator al FC Steaua, şi fostul preşedinte al FC Rapid, Gheorghe Dinu, au fost ieri audiaţi de procurorii  anticorupţie în dosare separate şi calităţi diferite.


ANCHETE PESTE ANCHETE ● Gigi Becali şi Gheorghe Dinu, audiaţi
Omul de afaceri Gigi Becali, finanţator al FC Steaua, şi fostul preşedinte al FC Rapid, Gheorghe Dinu, au fost ieri audiaţi de procurorii  anticorupţie în dosare separate şi calităţi diferite.


Gigi Becali a fost audiat timp de patru ore de procurorii DNA, în dosarul privind schimburile de terenuri pe care omul de afaceri le-a făcut cu Ministerul Apărării.


BECALI DĂ VINA PE ALEGERI. Dacă la intrarea în clădirea DNA finanţatorul Steaua a preferat să tacă, la ieşire el "a scăpat" o declaraţie "de supărare". "Astăzi, (luni – n.r.) am dat o declaraţie pentru că vine alegerile", a spus Gigi Becali supărat, sporind "misterul" prin refuzul de a furniza detalii ori argumente în sprijinul acuzaţiei pe care a lansat-o. Reamintim că în acest dosar a fost audiat şi fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, la data de 27 februarie. Avizul Comisiei speciale de la Cotroceni pentru declanşarea urmăririi penale împotriva fostului demnitar a fost cerut la 19 septembrie anul trecut. Schimbul de terenuri a fost perfectat la 2 iunie 1999, Becali primind 20,9 hectare în zona Băneasa-Pipera contra unuia de 21,5 ha în satul Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov. Iniţial, dosarul s-a aflat la Secţia Parchetelor Militare din Parchetul Instanţei Supreme, unde toţi cei suspectaţi de comiterea unor infracţiuni în legătură cu acest schimb de terenuri au primit de la procurorul de caz neînceperea urmăririi penale (NUP). Soluţia a fost infirmată de şeful ierarhic superior şi dosarul trimis la DNA, apreciindu-se că este atrasă competenţa procurorilor anticorupţie de faptul că prejudiciul produs ar fi mai mare de 1 milion de euro.


TRANSFERURILE FOTBALIŞTILOR. Gheorghe Dinu, fostul preşedinte al FC Rapid, în prezent preşedinte al FC Braşov, a fost ieri audiat ca martor în dosarul privind transferurile fotbaliştilor. "Am fost chemat la DNA în dosarul transferurilor lui Cristian Dulca în Coreea de Sud şi Florin Bratu la Galatasaray Istanbul. Am fost chemat ca martor, nu altceva. Era normal să merg şi să îmi spun părerea. Nu este nimic special", a declarat Dinu Gheorghe. Reamintim că în acest dosar DNA a început urmărirea penală, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, faţă de Ioan şi Victor Becali, Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Mircea Stoenescu, Mihai Stoica, Gheorghe Neţoiu şi Sică Puşcoci.


×
Subiecte în articol: observator gheorghe becali