x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dumitrașcu (Departamentul pentru Energie): Subscrierile pentru Romgaz încep luni și vor fi operate de miercuri

Dumitrașcu (Departamentul pentru Energie): Subscrierile pentru Romgaz încep luni și vor fi operate de miercuri

20 Oct 2013   •   11:09
Dumitrașcu (Departamentul pentru Energie): Subscrierile pentru Romgaz încep luni și vor fi operate de miercuri

Subscrierile din oferta Romgaz vor începe luni și abia de miercuri acestea vor fi operate în sistem, întrucât este nevoie de mai multe activități premergătoare, a declarat, Gabriel Dumitrașcu, șeful Direcției de privatizări din Departamentul pentru Energie, informează agerpres.ro.

"Oferta Romgaz va începe luni, așa cum am stabilit, chiar dacă prospectul a fost aprobat în Adunarea Generală a Acționarilor abia vineri seară. De luni se vor putea face subscrieri, care vor începe să fie operate în sistem abia de miercuri. Până atunci se vor deschide conturi, se vor face lucrurile premergătoare. Oricum, până miercuri nu puteam face o comunicare privind situația subscrierilor. Băncile și consultanții implicați în acest proces ne-au dat asigurări că nu va fi nicio problemă să procedăm așa", a spus Dumitrașcu.

El a precizat că, în acest fel, se rezolvă și conformarea la legislația din domeniu, care cere să treacă două zile lucrătoare între aprobarea prospectului și începerea ofertei.

Dumitrașcu a subliniat, totuși, că legislația este neclară și există mai multe reglementări care nu sunt corelate. "Legile din acest domeniu trebuie modificate și corelate, pentru că au termene foarte strânse", a punctat el.

"Vă asigur că totul va merge bine. Și noi, și intermediarii suntem foarte prudenți, pentru a nu exista nicio contestație în acest proces", a mai spus Dumitrașcu.

Oferta publică inițială de listare a 10% din Romgaz se va derula în perioada 21-31 octombrie, iar intervalul de preț este 24-32 lei pe acțiune.  

×
Subiecte în articol: romgaz listare romgaz gabriel dumitrascu