x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dumitru Fărcaş, JEFUIT înaintea spectacolului aniversar "Zamfir 50". Taragotul său a fost furat!

Dumitru Fărcaş, JEFUIT înaintea spectacolului aniversar "Zamfir 50". Taragotul său a fost furat!

01 Iun 2014   •   09:37
Dumitru Fărcaş, JEFUIT înaintea spectacolului aniversar "Zamfir 50". Taragotul său a fost furat!

Taragotul lui Dumitru Fărcaş a fost furat, sâmbătă, la hotelul în care acesta a fost cazat în Capitală, muzicianul nemaiputând participa la spectacolul aniversar Gheorghe Zamfir, ce a avut loc în aceeaşi zi, la Ateneul Român.

Anunţul a fost făcut de către actorul Dan Puric, chemat pe scenă să vorbească despre personalitatea lui Gheorghe Zamfir, care a marcat 50 de ani de carieră pe scena Ateneului Român. Acesta şi-a amintit că l-a cunoscut personal pe muzician, în urmă cu câţiva ani, la un spectacol care a reunit mai mulţi artişti români. Puric a povestit că a observat, atunci că Zamfir stătea în capătul rândului, când artiştii au ieşit la aplauze.

"M-am dus la el şi i-am spus 'Maestre, nu se poate, veniţi mai în centru' (...) 'Ce, eşti nebun? Vrei să-mi fure naiul?'', şi-a amintit Dan Puric amuzantul schimb de replici dintre el şi Gheorghe Zamfir.

"(...) v-am spus asta pentru că Dumitru Fărcaş nu va cânta în seara aceasta, deoarece i s-au furat instrumentele", a afirmat Dan Puric, potrivit Agerpres. Actorul a mai spus că incidentul a avut loc la hotelul unde Fărcaş era cazat.

Şi Liana Stanciu, care a prezentat Gala Aniversară 'Zamfir 50', alături de Vlad Miriţă, a făcut referire la acest incident.

"Românii apreciază foarte mult folclorul. Îl apreciază atât de mult, încât instrumentele lui Dumitru Fărcaş nu mai sunt, în special nepreţuitul său taragot", a spus Liana Stanciu după prima jumătate a spectacolului, în care trebuia să cânte şi muzicianul, alături de taraful său, lucrarea "Suita Maramureşană".

×