x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator După măcelul de la coafor, Vlădan a ieşit relaxat

După măcelul de la coafor, Vlădan a ieşit relaxat

de Mara Raducanu    |    05 Mar 2012   •   21:00
După măcelul de la coafor, Vlădan a ieşit relaxat

Gheorghe Vladan, autorul masacrului de la coaforul din zona Perla din Capitala, lucra din 2007 ca sofer la Policlinica Ministerului Ad­mi­nis­tratiei si Internelor.Era casatorit si impreuna cu sotia sa Florina,coafeza la salonul in care a avut loc 'macelul' aveau un baiat de 20 de ani. In ultima perioada relatia dintre cei doi soti devenise din ce in ce mai tensionata.

Gheorghe Vladan era extrem de gelos si agresiv, iar sotiei sale ajunsese sa-i fie teama din cauza acceselor de violenta ale barbatului. Vladan nu era insa la prima iesise de acest gen. El mai fusese acuzat in 2005 de amenintare, insulta si loviri sau alte violente. Instantele de judecata au dispus la acel moment achitarea lui Vladan la fond si recurs. Acasa, viata Florinei alaturi de sotul ei devenise un calvar. Era pur si simplu terorizata, fiind de multe ori amenintata cu moartea de sotul ei. Desi se temea pentru viata ei, intr-un final Florina si-a facut curaj si a introdus actiune de divort la Judecatoria sectorului 4 Bucuresti.Primul termen de judecata era stabilit pentru miercuri, 7 martie. 'Sunt terifiata ca va folosi arma im­po­triva mea si zilele mele sunt nu­ma­rate', ar fi precizat Florina in plangerea penala depusa la politie impotriva sotului., chiar pe data de 1 martie.

'Totul se va sfarsi foarte urat'
Potrivit unor martori, ieri pe la ora 14.00 Gheorghe Vladan a venit la coaforul unde lucra sotia, pe motiv ca ar vrea sa poarte o ultima discutie de impacare cu aceasta.I-ar fi spus insa, asa, ca un ultimatum, ca daca va continua cu divortul 'totul se va sfarsi foarte urat'.Pentru ca discutia fuse­se una contradictorie, agentul Vladan si-a tinut 'promisiunea'. Cateva ore mai tarziu, el s-a intors, a intrat in coaforul unde lucra Florina, a scos pistolul si a inceput sa traga atat asupra sotiei sale, cat si asupra colegelor de serviciu ale acesteia.

Dupa ce i-a macelarit pe cei care se aflau in coafor – si-a omorat sotia si pe colega acesteia, casiera, ranind alte sase persoane – Gheorghe Vla­dan a iesit linistit din salon. Ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, el a intrat in cladirea Transelectrica, unde a in­ce­put sa discute nonsalant cu marto­rii. 'Numai in filmele cu gangsteri am vazut asa ceva. Dupa ce a tras sapte focuri de arma, omul a iesit calm si relaxat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Nu parea speriat, nu parea agitat dupa ce macelarise un intreg salon. Dupa cum va spunem a iesit calm si s-a indreptat spre cladirea Transelectrica. Acolo a inceput sa stea de vorba cu paznicii', a declarat un martor.

Adjunctul procurorului general al Romaniei, Marius Iacob, a declarat ca autorul atacului de la coafor a fost retinut sub acuzatiile de omor calificat si deosebit de grav. Arma cu care agresorul – agentul de politie Gheorghe Vladan – a impuscat opt persoane, din care doua au decedat, a fost recuperata de procurori, ea avand un cali­bru de 9.Agresorul a fost pus ime­diat sub paza militara si este audiat de achetatori.Marius Iacob a confirmat ca intre agentul de politie si fosta sa sotie, Floriana erau relatii tensio­nate, urmand sa se stabileasaca daca au avut certuri recente.Totodata, Iacob a spus ca persoanele decedate in urma atacului vor fi duse la INML, pentru autopsie. Iacob a adaugat ca acest caz a fost preluat de Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

×
Subiecte în articol: observator crima coafor perla