x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator După ninsori, vin inundaţiile! Vezi din partea cui vine avertismentul

După ninsori, vin inundaţiile! Vezi din partea cui vine avertismentul

14 Feb 2012   •   16:36
După ninsori, vin inundaţiile! Vezi din partea cui vine avertismentul

Administratia Nationala Apele Romane si Administratia Nationala de Meteorologie ar putea anunta miercuri o "posibila situatie de urgenta" legata de inundatii, a declarat marti seara ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca.

Acesta nu a dat mai multe detalii despre subiect, spunand doar, in finalul declaratiei sale, ca spera sa nu fie "probleme, in continuare, cu inundatiile".

In declaratia de marti, Berca a facut si bilant al problemelor cauzate de ninsorile din ultima perioada. Astfel, 408 localitati erau in continuare izolate marti seara, iar 200 de segmente de drumuri judetene erau impracticabile in cele 25 de judete in care au aparut consecinte ale fenomenelor meteo extreme.

"Situatia drumurilor nationale se schimba de la ora la ora", a spus Berca, precizand ca deschiderea traficului rutier si feroviar este in varful listei de prioritati pe termen scurt ale Ministerului.

Potrivit lui Berca, 4.800 de angajati ai MAI interveneau in sprijinul sinistratilor cu circa 2.000 de vehicule. Cu toate acestea, Berca le-a cerut si prefectilor si autoritatilor locale sa colaboreze "indiferent de culoarea politica", sa intervina si "sa ramana pe pozitii".

×
Subiecte în articol: inundatii ninsori avertisment meteorologii