x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator E-Distribuție lucrează în regim de urgență pentru realimentarea cu electricitate a gospodăriilor din zonele afectate

E-Distribuție lucrează în regim de urgență pentru realimentarea cu electricitate a gospodăriilor din zonele afectate

27 Ian 2019   •   13:06
E-Distribuție lucrează în regim de urgență pentru realimentarea cu electricitate a gospodăriilor din zonele afectate
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Numărul sesizărilor de incidente în alimentarea cu energie electrică, înregistrate în judeţele Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu a ajuns la 2.000, în ultimele ore, în timp ce gospodăriile a circa 10.000 de clienţi din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi au fost realimentate cu electricitate, pe parcursul nopţii trecute, ca urmare a lucrărilor în reţelele de medie şi înaltă tensiune, a anunţat E-Distribuţie Muntenia şi E-Distribuţie Dobrogea, într-un comunicat de presă, transmis duminică AGERPRES. 

"Începând cu 26 ianuarie ora 00:00, în judeţele Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu au fost înregistrate 2.000 de sesizări, în baza cărora s-a intervenit operativ. Peste 80 de echipe ale E-Distribuţie Muntenia şi ale contractorilor societăţii, precum şi personalul operativ - dispeceri, lucrează în regim de stare de urgenţă pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zonele afectate de condiţiile meteo deosebite. Efectuarea manevrelor necesare realimentării poate duce la unele întreruperi şi în zonele în care alimentarea a fost restabilită", se menţionează în comunicatul citat. 

Conform societăţii de distribuţie a energiei electrice. cauzele principale care au dus la producerea incidentelor sunt: ploaia îngheţată, vântul puternic şi depunerea consistentă de chiciură pe instalaţiile electrice şi pe copacii din apropierea acestora, provocând căderea acestora peste liniile electrice. "Vântul puternic a dus şi la formarea fenomenului de galopaj a reţelelor electrice aeriene în zonele Ilfov şi Giurgiu", au adăugat reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia. 

În data de 27 ianuarie, la ora 10:00, situaţia avariilor se prezintă astfel: în judeţul Ilfov sunt nealimentate parţial 24 de linii de medie tensiune, fiind înregistrate avarii în localităţile Buftea, Baloteşti, Berceni, Brăneşti, Cernica, Clinceni, Cornetu, 1 Decembrie, Domneşti, Dragomireşti Vale, Găneasa, Grădiştea, Periş, Ştefăneştii de Jos, Bragadiru, Chitila, Glina, Jilava, Măgurele, Mogoşoaia şi Voluntari; în judeţul Giurgiu sunt nealimentate parţial 24 linii de medie tensiune, avarii fiind consemnate în Giurgiu, Adunaţii-Copăceni, Bolintin-Deal, Bolintin-Vale, Bucşani, Bulbucata, Buturugeni, Daia, Floreşti-Stoeneşti, Gaiseni, Ghimpaţi, Gostinu, Grădinari, Greaca, Hotarele, Izvoarele, Joiţa, Letca Nouă, Marsa, Ogrezeni, Prundu, Schitu Singureni, Stăneşti, Stoeneşti, Ulmi, Toporu, Cosoba şi Săbăreni. 

Pe de altă parte, compania informează că 70 de echipe de intervenţie ale E-Distribuţie Dobrogea şi contractorilor societăţii au realimentat cu electricitate circa 10.000 de clienţi din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi pe parcursul nopţii trecute, ca urmare a lucrărilor în reţelele de medie şi înaltă tensiune. 

La nivelul E-Distribuţie Dobrogea, începând de sâmbătă, de la ora 7:00, a fost declarată stare de criză, conform procedurilor interne aflate în vigoare. Astfel, s-au montat 33 grupuri electrogene pentru a alimenta zona localităţilor Urziceni - Lehliu şi se continuă montarea acestor grupuri în zonele vulnerabile. 

Potrivit datelor centralizate, duminică, până la ora 10:00, pe aria judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, erau afectate 12 linii de înaltă tensiune, din cauza galopajului şi a depunerilor de chiciură pe conductori. Totodată, este afectată alimentarea cu energie electrică a cinci staţii de transformare. 

Pe raza judeţului Călăraşi sunt nealimentate 24 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 10 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localităţile: Belciugatele, Dor Mărunt, Dorobanţu, Fundulea, Gurbăneşti, Ileana, Lehliu, Lehliu Gară, Lupşanu, Mănăstirea, Nicolae Bălcescu, Radovanu, Săruleşti, Tămădău Mare şi Ulmu. 

De asemenea, în judeţul Ialomiţa, sunt nealimentate 45 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 15 linii de medie tensiune parţial, iar avarii sunt consemnate în localităţile: Adâncata, Alexeni, Armăşeşti, Axintele, Bărcăneşti, Borăneşti, Brazii, Ciocârlia, Ciochina, Cocora, Coşereni, Drăgoeşti, Dridu, Fierbinţi-Târg, Gârbovi, Grindu, Gheorghe Lazăr, Jilavele, Maia, Manasia, Moviliţa, Ograda, Perieţi, Roşiori, Sălcioara, Scânteia, Sineşti, Urziceni şi Valea Măcrişului. 

E-Distribuţie Dobrogea menţionează că accesul echipelor la instalaţii este îngreunat de depunerile masive de polei care determină deplasarea cu viteze reduse.

AGERPRES

×