x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EBA+Syda = nuntă de partid şi de stat

EBA+Syda = nuntă de partid şi de stat

01 Sep 2012   •   16:13
EBA+Syda = nuntă de partid şi de stat

Caracterizata drept "nunta anului", casatoria Elenei Basescu cu Bogdan Ionescu a depasit granitele unui eveniment monden, desi media n-a prididit in a informa si despre toalete, meniu, cantitatea si calitatea invitatilor...

Inca la bratul tatalui sau, iesit victorios dintr-un referendum in care a fost infrant, Elena Basescu n-a putut sa renunte la pasiunea pentru Twitter, informand opinia publica despre faptul ca ea va ramane Elena Basescu, in acte.

Dupa cununia civila, moment in care Traian Basescu, presedintele Romaniei, a aruncat cu trandafiri albi in multime, europarlamentarul Elena Basescu a parasit "casa parinteasca" - Vila Lac 3, si s-a indreptat catre locul in care urma sa-si uneasca destinul, in fata lui Dumnezeu, cu Bogdan Ionescu, deocamdata fara functie de reprezentare in statul roman.

Cu ocazia evenimentului, pe langa ocrotirea divina, biserica Sfantul Spiridon cel Nou a avut parte, pentru prima, si probabil nu pentru ultima data, de un dispozitiv de securitate ca la carte, asigurat trupe vazute - jandarmi si forte de ordine, dar si nevazute, agenti ai serviciilor secrete, ca invitat special a participat chiar si un scut de protectie care rezista la impactul cu un glont de calibru 9 mm.

Conform reporterilor de la fata locului, agentii SPP au fost in forma, vigilenta lor indepartand din calea nuntii prezidentiale o alta mireasa, nerabdatoare sa ajunga la randul ei in fata altarului.

Daca e sa ne luam dupa comentariul superior al expertilor in ale toalelor - stilisti vestimentari, chemati de televiziunile de stiri pentru a ne dumiri cat de bine e lumea imbracata, rochia de nunta a lui EBA a fost o rochie alba, de printesa (caracterizarea apartine expertilor), de la Dior, 4500 euro.

Prezente deja obisnuite in jurul Palatului Cotroceni, dar neinvitati la nunta, manifestantii antiprezidentiali s-au grupat la capetele strazii pe care se gaseste lacasul de cult, de unde s-au manifestat cat se poate de sonor cerand demisia socrului mic. Odata cu huiduieli, in zona s-au strigat lozinci: "Jos Basescu", "Marinaru, langa Mondialu'", "Jos tiranul mincinos", "Iesi afara, javra ordinara", "Jandarmeria, apara hotia". SPP-ul i-a filmat pe toti, probabil nu din dorinta de a strange mai mult material pentru DVD-ul de colectie cu imagini de la nunta.

Spre deosebire de cei mentionati mai sus, un grup de tineri pedelisti a tinut sa aduca un prinos de recunostiinta celei mai iubite fiice a partidului, impartind flori celor din jur.

Proaspatul cuplu a iesit din biserica intr-un melanj de aplauze si strigaturi, pro si contra. Din public s-a auzit o voce care declara iubire vesnica lui Traian Basescu, dar si cea a unei doamne usor isterizate care cerea lumii sa faca loc.

Pe tot timpul ceremoniei, Traian Basescu a fost vizibil emotionat. La sfarsit, in momentul in care cei doi miri s-au suit in masina, din ce spun cei prezenti a reusit totusi sa constate: "S-a dus fata lu' tata".

×