x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ecarisaj - Castingul de spaime canine

Ecarisaj - Castingul de spaime canine

de Laura Toma    |    Irina Munteanu    |    15 Feb 2006   •   00:00
Ecarisaj - Castingul de spaime canine

Cativa amatori in ale hingheritului, 15 la numar, au concurat pe 20 de posturi vacante. Meseria nu figu-reaza inca in nomenclator. Preten-dentii de ieri, mai toti muncitori necalificati, spera sa fie primii hingheri cu diploma.

Hingherii nu si-au gasit pana acum loc in nomenclatorul de meserii. Deocamdata se fac timide eforturi de a-l transforma intr-o profesie oficiala. Ieri, la Chiajna, vreo 15 amatori s-au intrecut in a alerga exemplarele canine, sperand ca vor fi prima generatie de "prinzatori"cu diploma.

Cei cativa pretendenti la posturile de hingheri scoase la concurs treceau prin emotiile unui examen deloc simplu. Dupa o prima zi in urma careia trecusera prin furcile caudine ale unui interviu, a venit randul probei practice.

Ion Alexandru are acasa un caine-lup, dar, intrebat daca ii plac animalele, da din umeri si confirma cu doar jumatate de gura. Are 20 de ani si, pentru ca nu si-a dat osteneala prea multa cu invatatul, a ajuns muncitor necalificat in constructii.

A fost concediat, iar acum - - vrea, nu vrea - da proba sa devina hingher. "Prinzator", cum ii place lui sa spuna. Stie ca salariul la inceput va fi cel minim pe economie, asa ca nu-si face prea multe iluzii - o sa ia in mana vreo trei milioane jumate, cu tot cu sporuri.

PROBA. Framantandu-si de zor mainile, Daniel Draghici asteapta sa inceapa proba. Are 28 de ani si, de cand fabrica de ulei la care lucra a dat faliment, "a tras pe dreapta". A aflat de selectia de la Chiajna din ziare si crede ca are toate atuurile sa ocupe un post de hingher. "Pai sunt muncitor necalificat, sunt tanar, atletic, nu am probleme...", spune purtatorul unui tricou cu numar 1. Un domn imponzant, echipat corespunzator, cu un halat de pasla, da startul. Daniel a trebuit sa parcurga un traseu prestabilit in 30 de secunde, apoi sa prinda un caine cu o crosa. Tanarul e imbracat in blugi si cu o geaca pe care si-a procurat-o special pentru ocazia asta. La alergat s-a priceput, la prinsul cu crosa s-a straduit insa. "Nimeni nu se naste invatat. Ii vom scoli bine, vreo doua saptamani. Timp de jumatate de an vor merge pe teren cu veteranii", ii incurajeaza directoarea ecarisajului, in vreme ce un instructor le striga de pe margine competitorilor sa puna pret pe impresia artistica si atentia distributiva.

EMOTII. Ar trebui sa manuiasca potaia si in acelasi timp sa priveasca in sus, ca sa dibuiasca potentialele puncte din care ar putea fi loviti cu sticle si borcane. Daniel parea destul de multumit de prestatia sa si de faptul ca si-a depasit emotiile. Tanarul Draghici a primit de la directiune si o salopeta, piesa din uniforma oficiala. Dar asta doar pentru cateva minute, pentru a da bine la intalnirea cu ziaristii dornici de exclusivitati cu invingatorul. Daniel spera sa imbrace haina kaki si de vineri incolo. Atunci se vor afisa rezultatele concursului. Bafta si antirabic, baieti!
×
Subiecte în articol: observator