x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ecaterina Andronescu, în vizorul ANI.

Ecaterina Andronescu, în vizorul ANI.

02 Iun 2011   •   07:11

Inspectorii ANI au sesizat Parchetul instantei supreme in cazul Ecaterinei Andronescu pentru conflict de interese. In timpul mandatului de ministru, Andronescu a fost si manager in cadrul unui proiect POSDRU, functie in baza careia a incasat suma de aproape 40.000 de lei.

Senator PSD si rector al Universitatii Politehnice, Ecaterina Andronescu este, incepand de joi, in vizorul Parchetului General. Inspectorii de integritate au gasit-o incompatibila cu cele doua functii si au sesizat procurorii. Andronescu este acuzata de conflict de interese, dupa ce si-a finantat propriul proiect.

Agentia Nationala de Integritate s-a autosesizat imediat ce a intrat in vigoare noua lege a Educatiei.

In cazul Ecaterinei Andronescu, ANI vorbeste despre beneficii pe care le-ar fi obtinut chiar si in perioada in care a fost ministru al Educatiei, anunta realitatea.net. Atunci, Ecaterina Andronescu nu s-a autosuspendat din functia de manager de proiect la Universitate, ci doar din cea de rector, si prin urmare de ordonator de credite al Universitatii.

Conducand un proiect pentru masteranzi, Ecaterina Androneascu ar fi obtinut, intr-un un si jumatate, aproape 40.000 de lei.

Alaturi de Ecaterina Andronescu au mai fost gasiti incompatibili deputatul PSD Florian Popa, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Stefan Dragulescu, deputat PDL si rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara si Nicolae Robu, senator PNL si rector al Politehnica Timisoara.

Toti cei patru rectori risca sa fie demisi si sa li se interzica timp de 3 ani sa mai ocupe functii de demnitate.

×