x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Echipajele MAI au intervenit la peste 1.200 situaţii de urgenţă sâmbătă şi duminică

Echipajele MAI au intervenit la peste 1.200 situaţii de urgenţă sâmbătă şi duminică

de Agerpres    |    20 Apr 2014   •   11:34
Echipajele MAI au intervenit la peste 1.200 situaţii de urgenţă sâmbătă şi duminică

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au intervenit sâmbătă şi duminică la 1.218 situaţii de urgenţă, dintre care 111 misiuni ca urmare a fenomenelor meteo extreme din judeţele aflate sub avertizări meteorologice.

Potrivit unui comunicat de presă, cele mai multe intervenţii au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, respectiv 902 de misiuni.

"Echipajele de pompieri au intervenit şi pentru stingerea a 60 de incendii, precum şi în cazul a 3 alunecări de teren. Angajaţi ai structurilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă (Ministerul Afacerilor Interne, alături prefecţi, de membri ai comitetelor judeţene şi locale, serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă), continuă să acţioneze şi la această oră pentru înlăturarea consecinţelor fenomenelor meteo-hidrologice", informează MAI.

Începând de sâmbătă până duminică la ora 7.00, 164 de persoane au fost evacuate din locuinţele afectate de inundaţii şi de alunecările de teren, iar peste 1.500 de animale au fost salvate din calea apelor, mai precizează sursa citată. Se acţionează şi în acest moment cu peste 600 de pompieri, jandarmi şi poliţişti pentru evacuarea apei din locuinţele afectate de inundaţii în special în judeţele Olt şi Teleorman, precum şi pentru salvarea de vieţi omeneşti, bunuri şi animale.

În perioada mai sus amintită aeronavele Ministerului Afacerilor Interne au executat 10 misiuni umanitare. Patru dintre acestea au fost efectuate de SMURD Bucureşti, echipele medicale deplasându-se cu avionul şi două elicoptere la Galaţi, Moşeşti - Buzău, Craiova şi Târgu Mureş. Trei astfel de acţiuni au fost realizate de către SMURD Iaşi (la Şipote, Moineşti şi Podul Iloaiei), două misiuni de către SMURD Târgu Mureş (ambele la Sibiu) şi una de către SMURD Constanţa (la Tulcea).

"La această oră sunt în desfăşurare 4 misiuni aeromedicale pentru transferul unor pacienţi din Slatina, Bacău, Alba-Iulia şi Deva, către spitale din Bucureşti, Tg. Mureş sau Cluj-Napoca", se arată în comunicat.

Din dispoziţia viceprim-ministrului Gabriel Oprea peste 25.000 de angajaţi ai MAI asigură zilnic ordinea şi liniştea publică pe întreaga perioadă a Sărbătorilor de Paşte.

×
Subiecte în articol: inundatii măi