x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Echivalarea probei de competenţe digitale

Echivalarea probei de competenţe digitale

de Diana Scarlat    |    22 Apr 2010   •   00:00



Datele ECDL (European Computer Driving Licence) România arată că, până astăzi, 2.935 de elevi de clasa a XII-a au solicitat recunoaşterea şi echivalarea certificatului ECDL, dintre care 2.809 elevi pentru ECDL Complet, iar 126 pentru ECDL Start, în 97 de licee din toată ţara. Situaţia este parţială, deoarece în ţară există peste 500 de centre acreditate ECDL.

Programa pentru evaluarea competenţelor digitale le permite elevilor să susţină examenele în vederea obţinerii certificatului ECDL începând cu clasa a IX-a. Elevii pot finaliza chiar la sfârşitul clasei a X-a, o dată cu materia parcursă în cadrul orelor de TIC din programa şcolară. Având deja Permisul  European de conducere a computerului, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competenţe digitale cu Certificatul ECDL. "ECDL România susţine iniţiativa ministerului, prin care, începând cu acest an şcolar, elevii de liceu vor susţine proba de competenţe digitale în cadrul examenelor de bacalaureat şi sprijină îmbunătăţirea metodologiei de evaluare, astfel încât, în timp, tinerii să se poată încadra în standardul european", se precizează într-un comunicat al ECDL România.

RECUNOAŞTERE INTERNAŢIONALĂ. Programul ECDL se bucură de recunoaştere internaţională în 148 de ţări şi este singurul program de certificare a cunoştinţelor de utilizare a computerului adoptat şi recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society şi European Community Personnel Selection Office, de UNESCO şi PNUD. În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence). Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi susţinute pe mai multe suite de aplicaţii.

×
Subiecte în articol: scoala