x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Edilul din Fărcăşeşti, trimis în judecată de DNA

Edilul din Fărcăşeşti, trimis în judecată de DNA

de Violeta Fotache    |    26 Apr 2011   •   15:08

Primarul comunei gorjene Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu, a fost trimis în judecată, alături de nora şi cumnatul său, pentru fapte de corupţie, fiind acuzat că a primit de la doi denunţători foloase materiale injuste evaluate la 364.597 de euro, în schimbul atribuirii preferenţiale a unor contracte de achiziţie publică. În timp ce primarul a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova, în stare de arest, rudele sale – cumnatul Constantin Cincă şi nora Anda Luiza Pârvulescu - vor fi judecate în stare de libertate pentru tăinuire a bunurilor provenite din săvârşirea unei infracţiuni de corupţie, se arată într-un comunicat de astăzi emis de DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, în perioada iunie 2000 - 2008, primarul Constantin Pârvulescu a primit de la doi denunţători bani, bunuri, lucrări şi servicii totalizând 1.296.883 de lei (echivalentul a 364.597 de euro) în schimbul atribuirii preferenţiale a unor contracte de achiziţie publică firmelor administrate de cele două persoane şi în schimbul aprobării unor plăţi restante pe care Primăria Fărcăşeşti le avea de făcut în contul acestor societăţi.

Foloasele au fost pretinse şi primite de la cei doi denunţători fie direct, fie prin intermediul coinculpaţilor Constantin Cincă şi Anda-Luiza Pârvulescu, precum şi al firmei Pîrconsgil SRL, în care primarul comunei Fărcăşeşti a fost asociat şi administrator până în anul 2003.

Procurorii precizează că, în perioada în perioada 2000 - 2003, Constantin Pârvulescu a primit de la unul dintre denunţători "foloase materiale injuste (bani, bunuri, lucrări şi alte foloase)", în valoare totală de 225.748 RON (echivalentul a 71.181 euro). În beneficiul firmelor acestui denunţător, Constantin Pârvulescu a facilitat atribuirea de contracte totalizând aproximativ 534.000 de lei (140.000 de euro).

Totodată, în perioada 2003 - 2008, primarul Constantin Pârvulescu a primit de la cel de-al doilea denunţător bani, bunuri şi alte foloase în valoare totală de 1.071.135 de lei (echivalentul a 293.416 de euro).

"În schimbul foloaselor primite, inculpatul Pârvulescu Constantin a facilitat atribuirea, în perioada 2003-2008, firmelor reprezentate de unul dintre denunţători, a 35 de contracte de executare lucrări în beneficiul Primăriei Fărcăşeşti, în valoare totală de aproximativ 5,3 milioane lei (1,4 milioane euro la cursul mediu de schimb aferent perioadei)", se mai arată în comunicatul citat.

Procurorii menţionează că aceste contracte reprezintă peste 85 la sută din numărul total al contractelor de achiziţie publică atribuite de Primăria Fărcăşeşti în perioada menţionată.

De asemenea, procurorii îl acuză pe Constantin Pârvulescu şi că a aprobat plata sumei de 423.800 de lei în beneficiul unei firme reprezentate de unul dintre denunţători şi a semnat două avize de primire şi două note de recepţie fără ca furnizorul să fi livrat bunurile menţionate în facturi.

"Pentru a ascunde provenienţa bunurilor pretinse şi primite de la denunţători, inculpatul Pârvulescu Constantin s-a preocupat ca o parte din acestea să figureze în proprietatea unor persoane interpuse, membri ai familiei sale. Astfel, în anul 2003, inculpatul Cincă Constantin a primit de la Pârvulescu Constantin 50% din capitalul social al S.C. DYD ROM GRUP S.R.L. în valoare totală de 12.500.000 ROL şi un apartament în Târgu Jiu, deşi avea cunoştinţă că acestea fuseseră pretinse de inculpatul Pârvulescu Constantin de la denunţători, cu titlu de mită", au mai notat procurorii anticorupţie.

În anul 2005, Constantin Pârvulescu a condiţionat atribuirea unui contract pentru repararea unei şcoli de cumpărarea unui apartament în municipiul Bucureşti. "Apartamentul fost cumpărat de denunţător - beneficiarul contractului, dar a fost înregistrat pe numele Petria Anda - Luiza, actualmente Pîrvulescu Anda - Luiza, nora inculpatului Pârvulescu Constantin", potrivit procurorilor.

Anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra terenurilor şi clădirilor aparţinând primarului Constantin Pârvulescu, precum şi asupra celor două apartamente aparţinând lui Constantin Cincă şi Andei-Luiza Pârvulescu.

Primarul Constantin Pârvulescu este arestat din 3 martie. Constantin Pârvulescu a fost suspendat din funcţie în 7 martie, de către prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei.

Dosarul de corupţie al primarului comunei Fărcăşeşti se va judeca la Tribunalul Dolj.

×
Subiecte în articol: dna primarul din farcasesti