x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ediţie de Colecţie, Luni, 23 martie: Vorba lui Tudor Gheorghe

Ediţie de Colecţie, Luni, 23 martie: Vorba lui Tudor Gheorghe

16 Mar 2009   •   00:00

A venit primăvara, cel puţin teoretic. Cam târziu, dar a venit. Pe la ju­mă­tatea lui martie era încă iarnă, nu înverzise ni­mic. Adică era un fel de "antiprimăvară", vorba cântecului:



"Atâta iarnă e în noi/ Că martie se poate duce/ Cu toţi cocorii înapoi". Ei, bine, ca să exorcizăm iarna, că i-a trecut vremea, ne-am gândit să apelăm la "părintele" Tudor Gheorghe să facă nişte "molifte". Cam într-acolo bate inten­ţia Jurnalului Naţional de a mai scoate o Ediţie de Colecţie cu maestrul din Podari.

Aşadar, după ce ne explică el cum stă treaba cu "Antiprimăvara" lui Adrian Pău­nescu, vine tot el şi-i dă lovitura de graţie cu "Primă­vara mea": "Uite-o, vine-ncet pe vale/ Calcă parcă atinge stele/ Râde, cred că i se pare/ Că e prinsă-n joc de iele/ Nu e fată, nici femeie/ Deşi plete lungi i-atâr­nă/ Ca un snop de curcubee/ Peste umerii de zână// Primăvară, primăvară/ Râs al bucuriilor noi/ Stai un pic la noi în ţară/ Măcar pân-o să răsară/ Cel trifoi cu patru foi/ Poate l-om găsi vreodată/ Să ne stea noro­cu-n poartă/ Primăvară, primăvară// Tace, răsucind pe-un deget/ Fraged fir de iarbă mare/ Ochii verzi, trupul suleget/ Mersul, dulce legănare/ Mâna mică duce-n soare/ Rupe-o rază şi-o înfige/ Lâng-un bobocel de floare/ Care tremură şi plânge// Primăvară, primăvară/ Râs al bucuriilor noi/ Stai un pic la noi în ţară...". Mai multe despre primăvara lui Tudor Gheorghe, în Ediţia de Colecţie cu CD de luni, 23 martie.

EDIŢII DE COLECŢIE, MARTIE 2009
Jurnalul Naţional vă aduce noi surprize plă­cute. Ediţii de Colecţie în­soţite de CD sau de DVD. În fiecare luni, în Ediţiile de Colecţie veţi desco­peri po­veşti de viaţă, frânturi de trecut, istorisiri din prezent despre oameni remarcabili.

Ediţia de Colecţie de la 23 martie, în­so­ţită de un album ex­cep­ţional cu cântece de primăvară, va fi de­dicată maestrului Tudor Gheor­ghe, un nu­me care nu are nevoie de nici o pre­zen­tare.  

Totodată, luni, 30 martie, Ediţia de Co­lecţie va fi cu şi despre îndrăgitul Ştefan Bă­nică Jr.
CD-ul care o însoţeşte va cu­prinde cele mai frumoase piese din repertoriul artistului.

×
Subiecte în articol: observator martie colectie primavara