x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eduard Hellvig cere anchetarea Elenei Udrea

Eduard Hellvig cere anchetarea Elenei Udrea

de Mediafax    |    Elena Stan    |    27 Mai 2012   •   09:36
Eduard Hellvig cere anchetarea Elenei Udrea

Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a cerut ajutor de la Ministerul Administratiei si Internelor pentru a verifica modul in care Elena Udrea si Cristian Petrescu au gestionat sumele de la buget in perioada 2009-2012. In acest sens, Hellvig a solicitat detasarea a trei ofiteri specializati in cercetarea fondurilor de la MAI. "Cred ca azi voi semna adresa catre Ministerul de Interne, de unde voi primi detasat trei persoane pentru doua luni, ca sa le pot face profesional. Sunt institutii ale statului care trebuie sa-si faca treaba si sa verifice cine a gresit. Eu, ca ministru, am responsabilitatea ca aceia care au gestionat din partea ministerului aceasta problematica si au gresit sa plateasca institutional. Restul este responsabilitatea institutiilor abilitate", a precizat Hellvig.

In plus, Hellvig a declansat mai multe actiuni de control in minister, ale Corpului de Control si ale unei echipe de audit, la nivelul celor doua companii, Compania Nationala de Investitii si Agentia Nationala pentru Locuinte, deoarece vrea sa stie "ce s-a intamplat cu banii din bugetul de stat". De asemenea, Corpul de Control cerceteaza si Gala Bute, contract ce a ajuns deja pe masa Departamentului pentru Lupta Antifrauda. Eduard Hellvig a declarat ca, pana sa plece de la conducerea MDRT, fostul ministru al Dezvoltarii a semnat contracte in valoare de 100 de milioane de euro, beneficiarii fiind primariile PDL. "Intre 27 aprilie si 5 mai, in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turimsului, pana la votarea noului guvern, s-a semnat cu o frenezie demna de invidiat, contracte in valoare de 100 de milioane de euro, catre primariile PDL. Resursa bugetara nu este a unui partid. Am convingerea ca din punct de vedere institutional lucrurile care merg prost in minister vor fi schimbate", a declarat Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Ministrul a schimbat recent presedintele Companiei Nationale de Investitii si a numit interimar un nou director, care "are ca obiectiv prioritar sa prezinte un raport cu ceea ce s-a intamplat in cadrul institutiei, pentru ca au fost partii construite cu 40 de milioane de euro, si astazi se surpa."
Hellvig a spus ca va face publice rezultatele auditului, care a demarat vineri si probabil va dura trei, patru saptamani.

Iritata de acuzatiile care i se aduc, Elena Udrea a intrat in direct la Rtv.net si a declarat ca asteapta ca actualul ministru al Turismului sa-i ceara scuze public dupa ce finalizeaza cercetarile contractelor din perioada 2009-2012. Aceasta pune declaratiile ministrului Hellvig pe seama campaniei electorale si asteapta ca noul ministru sa realizeze macar 10% din cat a realizat ea.
Hellvig considera ca marea problema a ministerului a tinut de perceptie, deoarece activitatea derulata politic de ministrii anteriori a decredibilizat institutia.

×