x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Educaţie - Sesiune specială a testelor naţionale

Educaţie - Sesiune specială a testelor naţionale

de Alina Gavrila    |    22 Ian 2008   •   00:00

Comisia Naţională de Organizare a Sesiunii Speciale a nominalizat, în Bucureşti, 15 centre de testare şi opt centre de evaluare pentru sesiunea specială a testelor naţionale organizată în perioada 21 ianuarie - 11 februarie.



Comisia Naţională de Organizare a Sesiunii Speciale a nominalizat, în Bucureşti, 15 centre de testare şi opt centre de evaluare pentru sesiunea specială a testelor naţionale organizată în perioada 21 ianuarie - 11 februarie.


În sectorul 1 vor fi organizate centre de testare la şcoala cu clase I-VIII nr.180 "Geo Bogza”; şcoala cu clasele I-VIII nr. 182 "A. Costescu”; şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 "Sfinţii Voievozi”. În sectorul 2 vor fi organizate centre de testare la şcoala nr. 56 "Jose Marti”; şcoala nr. 19 "Tudor Arghezi”; şcoala nr. 31 şi şcoala nr. 51. În şcolile nr. 70 şi nr. 88 din sectorul 3 vor fi organizate alte două centre de testare. De asemenea, la şcoala cu clasele I-VIII nr. 102 "E. Grigorescu” ; şi şcoala cu clasele I-VIII nr. 113, din sectorul 4, vor fi organizate centre de testare, precum şi în sectorul 5 la şcolile "Mircea Sântimbreanu” şi "Ştefan cel Mare”. În sectorul 6, elevii vor putea fi testaţi la Liceul Teoretic "Eugen Lovinescu” şi Liceul "Marin Preda”.


ÎNSCRIERI. La sesiunea specială a testelor naţionale se pot înscrie atât absolvenţii gimnaziului care nu au promovat sau nu s-au prezentat la examenele de capacitate sau testele naţionale din anii anterior, inclusiv 2007, indiferent de vârstă. Înscrierile pentru sesiunea specială sunt programate în intervalul 21 ianuarie - 25 ianuarie 2008. În vederea înscrierii fiecare candidat va prezenta la secretariatul şcolii unde au absolvit gimnaziul, buletinul sau cartea de identitate, certificatul de naştere şi o fotografie recentă tip buletin sau carte de identitate care se aplica pe legitimaţia pentru concurs. De asemenea, candidatul va completa o cerere tip de înscriere. La dosar i se va adăuga şi foaia matricolă pentru clasele I-VIII. Directorul şi secretarii unităţii şcolare au obligaţia de a depune dosarul candidatului la centrul de testare la care este arondată unitatea de învăţământ. De corectitudinea datelor transmise centrului de testare răspunde directorul unităţii de învăţământ la care candidatul a absolvit cursurile gimnaziale. În data de 4 februarie, candidaţii înscrişi la testele naţionale vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română, în 5 februarie la limba şi literatura maternă - cei care aparţin minorităţilor naţionale, în data de 6 februarie la matematică, iar pe 7 februarie la Istoria românilor şi Geografia României, la alegere. Afişarea rezultatelor se va face în data de 9 februarie şi depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi. Afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 11 februarie.

×
Subiecte în articol: observator scoala februarie naţionale testare