x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Efectele nunţii lui Borcea: 92% dintre români vor ca bogaţii să plătească impozit pe bogăţia afişată (studiu IRES)

Efectele nunţii lui Borcea: 92% dintre români vor ca bogaţii să plătească impozit pe bogăţia afişată (studiu IRES)

30 Aug 2011   •   20:08
Efectele nunţii lui Borcea: 92% dintre români vor ca bogaţii să plătească impozit pe bogăţia afişată (studiu IRES)

Larma care a cuprins televizoarele, radiourile, ziarele si site-urile romanilor la finalul saptamanii trecute - nunta dintre Cristi Borcea, cu papillon rosu si Alina Vidican, cu trena prea lunga, s-a dus... Poate, tocmai prin Miami, acolo unde cei doi isi vor petrece cele doua-trei saptamani ale lunii de miere, sa mai zaboveasca, ca o boare, de asfalt bucurestean...

IRES (Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie)a realizat un studiu cu privire la perceptia populatiei fata de "nunta anului" in Romania, din perspectiva efectului mediatic pe care l-a avut acest eveniment.

Concluziile prezentate de acest studiu demonstreaza statistic ca doar 12% dintre romani au fost rupti de realitatea imediata, acestia neavand habar despre nunta, masa, dans si felicitari. Ceilalti 88%, stiau, categoriile cele mai interesate fiind, cum altfel, femeile, persoanele intre 36 si 50 de ani, cu studii medii, oraseni, locuitori ai regiunii de Sud a tarii.

44% dintre cei chestionati au urmarit nunta. Categoriile mai interesate de eveniment au fost: femeile, persoanele de peste 65 de ani, fara scoala sau cu studii primare, de etnie maghiara, care locuiesc in mediul urban, cu precadere in Moldova

Cum despre gusturi si culori nu se discuta, 59% dintre repondenti au ramas cu o impresie proasta despre eveniment, in timp ce 29% au privit cu incantare fiecare pas al alaiului de nunta

Supravietuitori ai unei perioade de criza, si pregatindu-se pentru inca una, 74% dintre cei chestionati au prezentat un punct de vedere mai econom, declarandu-se de acord cu opinia ca pentru organizarea evenimentului cheltuielile au fost mari. Mai radicali, 83% dintre participantii la studiu cred ca s-ar fi putut face ceva mult mai util cu banii cheltuiti pentru nunta.

Dupa ce-au fost privitori la un eveniment desfasurat la un nivel social cu care nu au tangente in viata cotidiana, romanii au tras concluzia ca unii concetateni chiar isi pot permite sa traiasca bine in Romania, si ca, pentru acest lucru trebuie sa plateasca o taxa de solidaritate sociala. Iar cifrele urmatoare sunt elocvente. 92% dintre repondenti s-au declarat de acord ca cei bogati sa fie impozitati pe bogatia afisata. 82% dintre intervievati s-au raliat ideii ca veniturile lautarilor ar trebui si ele impozitate. 60% dintre cei chestionati s-au declarat de acord cu ideea impozitarii veniturilor obtinute din nunti.

×