x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Electrica a devenit membru al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România

Electrica a devenit membru al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România

06 Iun 2019   •   12:15
Electrica a devenit membru al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România

Electrica a devenit membru al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România, singura asociaţie profesională din ţară dedicată celor mai bune practici în relaţia cu investitorii, informează ARIR printr-un comunicat.

Cu o experienţă de peste 120 de ani în piaţa energetică din România, lider pe piaţa de distribuţie şi furnizare de energie electrică, Electrica SA este o companie listată atât la Bursa de Valori Bucureşti, cât şi la London Stock Exchange din iulie 2014.

"În mai puţin de o lună, Electrica va sărbători 5 ani de la listare, urmare a derulării celui mai mare IPO la BVB. Încă de la început, am fost dedicaţi implementării unui program de relaţii cu investitorii (IR) la cele mai înalte standarde, cu scopul de a deveni un model pentru piaţa de capital din România. Prin urmare, decizia noastră de a ne alătura ARIR este în concordanţă cu obiectivele noastre şi suntem încrezători că această comunitate ne va sprijini să creăm valoare pentru acţionarii noştri. Împreună cu noii noştri colegi din ARIR, putem găsi cele mai bune instrumente şi tehnici IR şi putem aplica cele mai bune practici în relaţiile cu investitorii şi guvernanţă corporativă. Pe termen lung, cu toţii vrem să îmbunătăţim modul în care societăţile româneşti listate sunt percepute de comunitatea investitorilor locali şi internaţionali", a declarat Alexandra Borislavschi, director Guvernanţă Corporativă şi M&A, Electrica.

ARIR a fost înfiinţată în noiembrie 2018 de către 11 membri fondatori: companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri şi profesionişti în relaţia cu investitorii.

"Suntem încântaţi să urăm bun venit companiei Electrica, o companie românească de top, ca parte a unei Asociaţii tinere şi dinamice. În cadrul ARIR, ne concentrăm pe 5 direcţii-cheie: derularea de studii de percepţie cu privire la companiile listate; îmbunătăţirea modului de prezentare a companiilor; monitorizarea cadrului legislativ şi promovarea modificărilor de interes pentru membri; consolidarea legăturilor cu investitorii şi analiştii şi, împreună cu companiile care se alătură organizaţiei noastre, vom sprijini dezvoltarea pieţei de capital din România şi implementarea celor mai bune practici în IR", a afirmat Daniela Şerban, preşedinte ARIR.

ARIR este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care a fost înfiinţată pentru a oferi emitenţilor actuali şi potenţiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor în relaţia cu investitorii (IR) şi pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea investitorilor şi în guvernanţa corporativă.

Membrii fondatori sunt Bursa de Valori Bucureşti, ALRO, Franklin Templeton Management - suc. Bucureşti, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Raduta şi Tony Romani. AGERPRES

×
Subiecte în articol: electrica