x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Băsescu: Florin Cioabă a fost un om deosebit, cu un suflet foarte mare

Elena Băsescu: Florin Cioabă a fost un om deosebit, cu un suflet foarte mare

de Mediafax    |    18 Aug 2013   •   14:09
Elena Băsescu: Florin Cioabă a fost un om deosebit, cu un suflet foarte mare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook, că Florin Cioabă, care a încetat din viaţă duminică, a fost "un om deosebit, cu un suflet foarte mare", adăugând că este alături de familia îndurerată şi de întreaga comunitate romă în aceste momente.

"Dumnezeu să-l odihnească şi să-l primească în Împărăţia Sa! A fost un om deosebit, cu un suflet foarte mare. Sunt alături de familia îndurerată şi de întreaga comunitate romă în aceste momente grele", a scris Elena Băsescu, fiica cea mică a şefului statului.

Relaţiile de amiciţie între familia preşedintelui Băsescu şi cea a lui Florin Cioabă este binecunoscută.

În 8 aprilie 2013, Florin Cioabă a devenit preşedinte al International Romani Union (IRA), la un congres internaţional organizat la Sibiu, la care a fost prezentă şi Elena Băsescu.

În 2012, familia lui Cioabă a fost prezentă la nunta fiicei preşedintelui, Elena Băsescu, mireasa primind din partea familiei Cioabă o salbă de aur şi o păpuşă îmbrăcată în straie ţigăneşti.

Elena Băsescu a avut în ultimii ani mai multe poziţii publice în care a luat apărarea comunităţii rome şi a cerut respectarea drepturilor acesteia.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.
 

×