x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Băsescu vs Olanda: "încărcătură de ţigări de contrabandă nedescoperită la Rotterdam, lucru imposibil la Constanţa"

Elena Băsescu vs Olanda: "încărcătură de ţigări de contrabandă nedescoperită la Rotterdam, lucru imposibil la Constanţa"

18 Apr 2012   •   19:56

Intr-o interventie in plenul Parlamentului European la Strabourg,, Elena Basescu a apreciat drept o 'ironie a sortii' faptul ca o incarcatura de aproape 40 de milioane de tigarete de contrabanda a stationat patru zile, fara a fi descoperita, in portul Rotterdam din Olanda, tara care, 'invocand coruptia si frauda', se opune aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

'Evaziunea fiscala provoaca importante pierderi economice, afecteaza functionarea institutiilor statului si pune astfel in pericol siguranta nationala', a afirmat Elena Basescu in plenul Parlamentului European, intr-o interventie in cadrul unei dezbateri privind mijloacele de combatere a evaziunii si fraudei fiscale.

'Romania are venituri de doar 33 la suta din PIB, sub media europeana de 40 la suta. Guvernul tarii mele si-a facut o prioritate din lupta impotriva evaziunii, in acest sens infiintand un comitet interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale', a mai declarat ea, reamintind apoi de opozitia Olandei fata de aderarea Romaniei la spatiul Schengen, guvernul olandez 'invocand coruptia si frauda'.

'Ca o ironie a sortii, o incarcatura de 40 milioane de tigari de contrabanda, in valoare de 15 milioane de euro, a stationat patru zile, fara a fi descoperita, in portul Rotterdam din Olanda, tara membra Schengen. Acest lucru ar fi fost imposibil in portul Constanta', a subliniat Elena Basescu.

'Meritul acestei impresionante capturi, care a avut loc saptamana trecuta, revine autoritatilor irlandeze, pe care doresc sa le felicit cu aceasta ocazie', si-a incheiat ea interventia.


Irlanda a realizat saptamana trecuta cea mai mare captura de tigari de contrabanda din Europa in acest an. Autoritatile portului Dublin au confiscat 38 de milioane de tigarete de contrabanda, cu o valoare pe piata estimata la 14,7 milioane de euro.

Cele patru containere cu tigarete contrafpcute proveneau din Vietnam si, in drumul spre Irlanda, au stationat mai multe zile, fara a fi descoperite, in portul olandez Rotterdam.
AGERPRES

×