x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea, din nou la DNA

Elena Udrea, din nou la DNA

02 Noi 2015   •   10:01
Elena Udrea, din nou la DNA

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat luni la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul legat de creditul BRD.

Elena Udrea a reiterat că are bunurile sechestrate şi a adăugat că, în cazul în care nu plăteşte cauţiunea stabilită săptămâna trecută de procurori, s-ar putea cere un nou aviz de la Parlament.

Ea a spus că nu vrea să vorbească mai mult din respect faţă de suferinţa celor care au avut pe cineva în Clubul Colectiv şi a celor care au trecut prin clipele de groază din acea noapte.

"Sunt sigură că dacă vor fi controlate multe astfel de locaţii din toată ţara vor fi găsite în aceeaşi situaţie. Da, este un soi de lasă că merge şi aşa, care uitaţi că duce la tragedii precum cele de vineri. O lipsă de respect faţă de reguli şi faţă de lege atât a celor care erau proprietarii şi aveau obligaţii faţă de cei pe care îi primeau în locaţia lor, cât şi a autorităţilor care nu au respectat legea", a afirmat Udrea la intrarea în sediul DNA.

Fostul ministru Elena Udrea anunţase, vineri seara, după ce fusese audiată de procurorii DNA, că i s-a înmânat o citaţie pentru un alt dosar şi preciza că se consideră o persoană persecutată. Ea informa că va face sesizări tuturor ambasadelor din România şi tuturor instituţiilor internaţionale care se ocupă de drepturile omului.

Potrivit acesteia, citaţia i-a fost înmânată de către acelaşi procuror, iar acuzaţiile sunt legate de fapte pentru care a fost arestată preventiv prima dată, respectiv de modul în care s-a obţinut un credit de la BRD.

"Înţeleg că acuzaţia ar fi de complicitate la abuz în serviciu. Bun, nu contează. Contează că pe bandă rulantă apar dosare despre Elena Udrea. Cred că DNA se ocupă de Elena Udrea şi, din când în când, ca să mai arate că există şi altă activitate, mai apare câte un personaj pe aici. (...) Faptul că banca respectivă dădea un tip de credite şi că eu probabil că l-am solicitat...", spunea Udrea.

Procurorii DNA au dispus vineri măsura controlului judiciar pe cauţiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviinţat începerea urmăririi penale şi reţinerea acesteia, nu însă şi arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei. AGERPRES

×