x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cererea DNA de arestare a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", aprobată cu emoţii

Cererea DNA de arestare a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", aprobată cu emoţii

de Veronica Micu    |    23 Feb 2015   •   08:13
Cererea DNA de arestare a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", aprobată cu emoţii
UPDATE: 18:20 Cererea DNA privind arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul "Gala Bute" a fost aprobată luni de plenul Camerei, cu 170 de voturi ''pentru'' și 118 ''împotrivă''.

UPDATE 18:00 Cererea DNA privind începerea urmăririi penale a deputatului Elena Udrea în dosarul Gala Bute, în care este acuzată de noi infracțiuni, a fost aprobată luni de Camera Deputaților, cu 218 voturi ''pentru'' și 76 ''împotrivă''

UPDATE 17:00 Votul în plenul Camerei Deputaților în cazul cererii DNA de încuviințare a urmăririi penale pe numele Elenei Udrea, acuzată de săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute, a început.

UPDATE: 16:50 - Elena Udrea s-a adresat deputaţilor. 
"M-AU DEZBRĂCAT, mi-au luat SUTIENUL şi N-AM AVUT FEON"

UPDATE 15:56
- Elena Udrea a ajuns in Parlament. Fostul ministru își va susține cauza în fața colegilor deputaților, care trebuie să voteze solicitarea DNA privind o nouă cerere de arestare preventivă în dosarul Gala Bute.

Întrebată de jurnaliști dacă are emoții cu privire la votul de azi, Elena Udrea a spus: "După experiența de data trecută, ce emoții pot să mai am?'". Elena Udrea a precizat că în declarația pe care o va susține în plen le va spune parlamentarilor "lucruri pe care ei deja le știu, dar lucruri de care se tem".

Elena Udrea a primit aprobarea procurorilor pentru a fi prezentă în Parlament, după ce magistrații Înaltei Curți au dispus măsura arestului la domiciliu.
........................................

Plenul Camerei Deputaților dezbate și votează astăzi, începând cu ora 16:00, cererile DNA pe numele Elenei Udrea, de încuviințare a urmăririi penale și de încuviințare a arestării preventive în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea a anunțat că vrea să fie prezentă la ședință pentru a-și spune punctul de vedere cu privire la acuzațiile care i se aduc, iar conducerea Camerei Deputaților a trimis o scrisoare ministrului de Interne Gabriel Oprea pentru a-l informa despre acest lucru și pentru ca ministerul să dispună măsurile necesare unei astfel de deplasări.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat miercuri cele două cereri pe numele Elenei Udrea de urmărire penală și arestare preventivă pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute. Decizia finală cu privire la aceste cereri este luată de plenul Camerei, iar votul va fi secret cu bile și se va da fiecare cerere în parte.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis sâmbătă cererea Elenei Udrea de a fi prezentă luni în plenul Camerei Deputaților, "S-a admis cererea pe care am formulat-o de a fi prezentă în fața plenului Camerei Deputaților, ca urmare luni mă voi prezenta pentru a îmi spune punctul de vedere. Situația este excepțională în continuare, sunt la a șaptea sau a opta cerere formulată în două săptămâni de către procurorii DNA împotriva mea", a declarat Udrea, la ieșire de la Înalta Curte.

Aceasta se află din 17 februarie în arest la domiciliu, măsură dispusă în dosarul "Microsoft" și care a înlocuit arestarea preventivă obținută inițial de procurori.

DNA cere încuviințarea urmăririi penale și arestarea preventivă pentru săvârșirea de către Elena Udrea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care aceasta avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

×