x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea l-a lansat la apă pe Falcă

Elena Udrea l-a lansat la apă pe Falcă

de Adriana Duţulescu    |    15 Noi 2010   •   21:20
Elena Udrea l-a lansat la apă pe Falcă

137695-.jpgElena Udrea se implică din ce în ce mai mult în a trage sforile pentru Congresul PDL din primăvară, luptându-se să îl poziţioneze ca favorit pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă (foto stânga). Mai mult decât atât, Elena Udrea a şi anunţat public candidatura lui Falcă la preşedinţia PDL, deşi acesta refuză să facă vreun comentariu pe această temă. Falcă doar şi-a pus pe pagina de Facebook o întrebare – “Ce părere aveţi despre o posibilă candidatură a mea la funcţia de preşedinte al PDL?” – dar a susţinut ulterior că a fost poştată de consilierii săi şi a retras-o.

Elena Udrea în schimb, a anunţat duminică seara, la Realitatea TV, că baronul PDL de Arad şi-a făcut publică candidatura chiar şi în interiorul partidului. Udrea a declarat că îl apreciază pe Gheorghe Falcă pentru atitudinea deschisă a acestuia de a anunţa în interiorul partidului că va candida la şefia formaţiunii, spre deosebire de “alţi colegi care încearcă să tragă sfori şi nu fac acest anunţ”. “Eu nu l-am propus, cred că s-a înţeles greşit. Domnul Falcă e singurul despre care eu ştiu că doreşte să candideze şi acest lucru este de apreciat. Eu cred că această atitudine deschisă, care încurajează competiţia, e sănătoasă pentru viaţa partidului. Mai degrabă apreciez poziţia dlui Falcă, de a declara că da, urmează să candideze, decât a altor colegi care încearcă să tragă sfori şi nu fac acest anunţ sau aşteaptă să-şi negocieze candidatura înainte de a face anunţul”, a spus liderul PDL. Întrebată cât de bine îl cunoaşte pe colegul său de partid, Udrea a replicat că deşi acesta, fiind primar al Aradului, nu petrece mult timp în Bucureşti, îl cunoaşte “suficient de bine”. “Eu ştiu de pe acum ce aş vota, dacă competiţia ar fi între persoanele care m-ar interesa”, a afirmat Udrea, despre care se ştie în PDL că va face tandem cu Falcă, el candidând pentru funcţia de preşedinte, ea pentru cea de secretar general, deţinută în prezent de Vasile Blaga.

Tandemul advers este deocamdată Vasile Blaga, candidat la preşedinţia PDL, Sorin Frunzăverde, candidat la funcţia de secretar general. Însă se păstrează, ca variantă de rezervă în tabăra lui Vasile Blaga, o posibilă rocadă între el şi Adriean Videanu. Adică Videanu să candideze pentru funcţia de preşedinte al PDL şi Blaga pentru cea de secretar general. Că lupta pentru putere în PDL se ascute o arată şi noul conflict aparut între gruparea intelectualilor lui Băsescu, condusă de europarlamentarii Monica Macovei şi Cristian Preda, şi tabăra Udrea. Monica Macovei l-a atacat săptămâna trecută pe Falcă, a cărui candidatură o contestă din cauza dosarului acestuia de la DNA, iar Cristian Preda a căzut şi el în dizgraţia Elenei Udrea, care consideră că acesta procedează incorect când critică partidul în presă.

 

“Poate că Cristi Preda, cu care eu cred că am o relaţie foarte bună, poate că ar fi bine dacă ar spune toate lucrurile acestea şi în interiorul partidului. Aici a fost supărarea întemeiată a colegilor pentru că şi noi să ştiţi că realizăm nişte lucruri, însă ca membri mai vechi de partid şi cunosc mai bine viaţa de partid ni le spunem între noi. Mai rar ajungem să ni le spunem în presă”, a spus Elena Udrea, la Realitatea TV. Ministrul a susţinut că reforma în PDL nu se poate face prin conflict, ci prin dialog între cei noi şi cei vechi, mărturisind că preferă modelul Baconschi celui promovat de Preda: “Pe de altă parte, eu cred că dialogul trebuie să fie permanent pentru ca cei vechi să nu se simtă frustraţi de toată această dezbatere. Vorbesc de colegii din partid pe umerii cărora s-a construit acest partid. Cred că trebuie să existe un dialog permanent şi aici apreciez mai degrabă discursul dlui Baconschi. Dânsul vede nevoia de reformă a partidului, dar păstrând totuşi şi elementele de identitate ale PDL, aşa cum el s-a construit în 20 de ani”.

×
Subiecte în articol: observator PDL Elena Udrea