x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea, la DNA

Elena Udrea, la DNA

24 Dec 2015   •   09:55
Elena Udrea, la DNA

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii ar urma să dispună prelungirea controlului judiciar.

Elena Udrea a primit control judiciar pe 30 octombrie, iar măsura urma să expire pe 30 decembrie.

La 30 octombrie DNA a dispus ca fostul ministru să fie cercetată sub control judiciar pe cauţiune, fiind stabilită suma de 5 milioane lei.

Pe 19 noiembrie, procurorii DNA au admis cererea Elenei Udrea de instituire a unei garanţii asupra a două terenuri din staţiunea Băile Boghiş, în contul cauţiunii de 5 milioane lei.

Elena Udrea este acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată, fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2012).

Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de ministru şi de persoană cu funcţie de conducere în PDL, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

"Pentru a-şi exercita influenţa, (...) la începutul anului 2012, a primit de la acelaşi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 de dolari şi o creanţă de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o deţinea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acţiunile la o societate cu activitate în mass-media", susţin anchetatorii.

Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influenţa pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuşi, sub preţul pieţei, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.

Sursa: AGERPRES 

×