x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea recunoaşte: Îşi pregătea apariţiile TV şi alegea temele de discuţie

Elena Udrea recunoaşte: Îşi pregătea apariţiile TV şi alegea temele de discuţie

20 Oct 2015   •   17:27
Elena Udrea recunoaşte: Îşi pregătea apariţiile TV şi alegea temele de discuţie

Elena Udrea a recunoscut, marţi, că îşi pregătea apariţiile la emisiuni şi că tot ea alegea temele de discuţie. 

 
"Dvs sunteţi aici că v-am chemat eu sau că am plătit posturile de televiziune? Nu, sunteţi aici pentru că pentru raiting. Dacă acum, când sunt simplu deputat, emisiunile mă invită, gândiţi-vă cum era când eram ministru. Orice om care merge la televizor îşi pregăteşte prezenţa, asta se întâmplă cu domnul Ponta, cu domnul Iohannis, cu toată lumea. Deci, faptul că îmi pregăteam prezenţa la o emisiune, şi mergeam unde credeam că pot să spun ce vreau, nu mi se pare un subiect de dosar penal. Dar punem picanterii în dosar, în aşa fel încât să acoperim că nu există probe, vorbim de mailurile de pregătire ale emisiunilor în care mergeam ca ministru, pentru că nu există probe împotriva mea decât declaraţiile unor inculpaţi", a spus Udrea, marţi, întrebată despre dezvăluirile făcute luni seara la Antena 3., la Sinteza Zilei.

Dacă realizatorul nu se conforma, se anula invitaţia, a mai spus fostul ministru. 
 
"Dar şi azi întreb: cine e în studio, ce subiecte discutăm? Dacă sunt anumite subiecte pe care nu vreau să le discut, fie se renunţă la subiect, fie nu mă prezint, dar aşa face oricine. Prezenţa la o emisiune depinde de ce vrei să transmiţi în momentul acela. Dacă sunt subiecte pe care nu mă interesează să le discut, nu mă duc. Şi prezenţa la emisiunea domnului Gâdea, când am scos celebrul bileţel, a fost negociată înainte, nu m-am dus într-o emisiune în care aveam ceva de spus, ca domnul Gâdea să mă întrebe altceva", a replicat Udrea.

Udrea nu a negat nici faptul că partidul plătea aşa-numiţii postaci pentru a face propagandă politică pe internet. Referitor la postacii despre care a vorbit Tolontan, pe care fostul ministru i-ar fi plătit să posteze mesaje antisemite, fosta blondă de la Cotroceni a răspuns:
 
"Eu am citit ce a spus domnul Tolontan, nu asta a spus. A avea gherilă digitală este o tehnică de campanie pe care toate partidele o folosesc de când cu internetul. Aceştia sunt celebrii postaci. Adică, oameni care au ca menire să corecteze anumite informaţii în comentariile pe care le pun în spatele articolelor de internet. Iarăşi, este o tehnică folosită de toate partidele. Conţinutul mesajelor ţine de ce gândesc cei care scriu acolo, nu ţine de partid sau de şeful partidului. A pune astfel de mailuri în dosar nu are nicio legătură cu cauza penală. Eu nu am stat în arest pentru acele mailuri. Deci de ce au fost puse aceste mailuri în dosar? Vreau să văd şi eu gherila digitală a PSD-ului sau a domnului Iohannis sau a domnului Ponta. Ce mesaj a transmis în campanie? Deci, este un mod de a distrage atenţia de la lipsa probelor, pentru care eu am făcut sesizări, şi la CSM, şi am făcut şi plângere penală pentru modul în care se conduc anchetele în ceea ce mă priveşte. Nu avem fapte pe care să le cercetăm, să vedem cine a săvârşit, avem persoane, Elena Udrea, împotriva căreia căutăm tot ce se poate acuzator. Nu aşa se face o anchetă".

Mai multe detalii, pe antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea