x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea şi-a citit noul dosar întocmit de DNA

Elena Udrea şi-a citit noul dosar întocmit de DNA

22 Oct 2015   •   16:25
Elena Udrea şi-a citit noul dosar întocmit de DNA
Sursa foto: Foto: Diana Oros / Jurnalul

Elena Udrea a venit joi dimineaţă, la Parlament, pentru a citi noul dosar prin care DNA cere ridicarea imunităţii sale pentru urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă, precizând că nu ştie decât detaliile transmise de presă.

"Am văzut doar ce spuneţi dumneavoastră, presa. Doar dumneavoastră aveţi informaţii diferite sau interpretări diferite. (...) Mă duc să văd acuzaţiile, să văd ce vorbesc, mai ales că din comunicatul DNA n-am înţeles foarte bine despre ce e vorba, despre ce ani, despre ce sume. Nici măcar nu ştiu pe ce să mă pronunţ", a afirmat Elena Udrea.

Ea a adăugat că îi va fi uşor să citească acest nou dosar cu şapte volume, faţă de dosarul "Gala Bute", care are 70.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut marţi Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

Udrea este acuzată de săvârşirea următoarelor infracţiuni în exerciţiul funcţiei: luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată, fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2012).

Şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în care se vor analiza cererile DNA în acest noul dosar al Elenei Udrea va avea loc vineri. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Elena Udrea