x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevi ieșeni pe podiumul concursului școlar pe teme de protecţia consumatorului

Elevi ieșeni pe podiumul concursului școlar pe teme de protecţia consumatorului

de Cristinel C. Popa    |    29 Iun 2015   •   14:29
Elevi ieșeni pe podiumul concursului școlar pe teme de protecţia consumatorului
Sursa foto: Şeful Inspectoratului Şcolar Iaşi, Camelia Gavrilă

În aceste zile de sfârşit de iunie, 88 de elevi de liceu din toată ţara au participat la Concursul Național pe teme de protecţia consumatorului „Alege!

Este dreptul tău!“, ediția a XIII-a, organizat la Tabăra „Delfin” din Năvodari, de Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Judeţul Iaşi a fost reprezentat de elevii Ţapu Andreea Mădălina şi Devisevici Marius Andrei, coordonaţi de profesoara Liana Jescu, de la Liceul Tehnologic Economic “Virgil Madgearu” Iași.

Tema pentru anul acesta a fost Dreptul consumatorilor la hrană sănătoasă, iar probele stabilite prin regulament au oferit participanţilor prilejul de a demonstra, prin susţinerea testului grilă, cunoaşterea legislaţiei specifice protecţiei consumatorilor, precum și modul sănătos de alimentație, prin susţinerea eseului.

Rezultatul testului şi prezentarea eseului, suţinute de demonstraţiile practice de identificare a produselor alimentare falsificate sau contrafăcute, au clasat-o pe reprezentanta din Iași, Ţapu Andreea Mădălina, pe locul al III-lea.

Un alt moment important al concursului l-a constituit proba pe regiunile de dezvoltare, fiind testate atât cunoştinţele teoretice, interpretarea unui spot publicitar, cât și prezentarea unui studiu de caz "Să învăţăm să mâncăm sănătos" şi promovarea regiunii de dezvoltare într-un mod original şi creativ. La această secţiune, echipa care a reprezentat regiunea Nord Est s-a situat pe primul loc.

Festivitatea de premiere a câştigătorilor s-a desfăşurat în prezenţa inspectorului din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Cătălina Chendea, a preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Alexandru Dunca şi a preşedintelui Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, Sorin Mierlea.

“Ne bucurăm că elevii ieșeni sunt pe podium și la această ediție a concursului, așa cum ne-am obișnuit să-i vedem și în anii anteriori, dând dovadă de cunoștințe și competențe de apreciat în domeniul practic ce ține de legislație și consumul produselor pe care le achiziționăm zilnic din supermarketuri, astfel încât știu să aleagă produsul corect, fiind bine informați”, a spus prof. Alla Apopei, inspector pentru activitati extrascolare la ISJ Iasi.

×