x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii ieseni au ocupat pozitia secunda la un concurs international de matematica desfasurat in China

Elevii ieseni au ocupat pozitia secunda la un concurs international de matematica desfasurat in China

de Cristinel C. Popa    |    19 Aug 2015   •   15:09
Elevii ieseni au ocupat pozitia secunda la un concurs international de matematica desfasurat in China
Sursa foto: Foto: Cristinel C. Popa

Scolarii matematicieni ieseni au luat argintul la o prestigioasa competitie internationala de matematica desfasurata la Changchun, in China. Elevii romani au fost invitati sa participa ca urmare a rezultatelor de exceptie obtinute in ultimii 10 ani de scolarii Colegiului National Iasi la olimpiadele nationale si internationale.

Asadar, 12 elevi si doi profesori au fost invitati sa participe la prestigiosul concurs „International Mathematics Competition”, editia a XVI-a, desfasurat la Changchun, China in perioada 27 iulie - 1 august 2015.

La acest concurs au participat elevi din 29 de tari de pe toate cele cinci continente, Romania fiind reprezentata de trei echipe ale Colegiului National din Iasi: doua de juniori si unul de seniori.

Rezultatele elevilor ieseni au fost remarcabile, demonstrand valoarea scolii romanesti de matematica. Eleva Malina Constantinescu, din clasa a VI-a, pregatita de doamna profesoara Valerica Benta, a obtinut medalia de argint, iar la proba pe echipe cele doua echipaje de juniori au obtinut: „Second runner Up Group”- echipa de juniori B, formata din elevii Dan Stefan, Casuneanu Maria Otilia, clasa a VI-a, Gradinariu Sabina Malina si Ciocirlan Vlad Ioan, clasa a VII-a si „Second runner Up Team”- echipa de juniori A, formata din Constantinescu Malina Elena, clasa a VI-a, Gradinaru Ana Alexia, Blajuti Stefan si Lapusneanu Andrei Eugen, clasa a VII-a.


Foto: Cristinel C. Popa

De asemenea, 8 dintre cei 12 participanti au obținut certificate de merit. „Elevii au fost pregatiti pentru acest concurs de membrii catedrei de matematica ai Colegiului National Iasi si de lector dr. Iulian Stoleriu de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi.


Mălina Constantinescu / Foto: Cristinel C. Popa

Participarea la aceasta competitie de elita, onoranta prin valoarea concurentilor si gradul de dificultate al probelor, demonstreaza o data in plus, pasiunea elevilor de la Colegiul National si a celor care ii indruma in descoperirea fascinantei lumi a matematicii”, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.




×
Subiecte în articol: elevi iasi