x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii ieşeni simulează activităţile legate de adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European

Elevii ieşeni simulează activităţile legate de adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European

de Cristinel C. Popa    |    18 Feb 2015   •   18:27
 Elevii ieşeni simulează activităţile legate de adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European

Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat în luna mai 2014 competiţia naţională pentru licee EUROSCOLA 2014, cu tema “Împreună pentru tinerii Europei - o propunere legislativă de succes”. Astfel elevii au fost invitaţi să simuleze activităţile legate de adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European. Simularea a pornit de la o propunere legislativă iniţiată de Comisia Europeană de Comunicare, Consiliul, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor: “Împreună pentru tinerii Europei”. Este vorba despre un apel la acţiune pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor, care a fost discutată la nivelul comisiei parlamentare permanente Ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, încheindu-se cu adoptarea acesteia în plenul Parlamentului.

Echipa Colegiul Naţional Costache Negruzzi merge la Strasbourg în luna octombrie!
Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” din Iaşi s-a înscris în această competiţie, cu o echipă formată din 24 de elevi coordonaţi de dr. Cristina Mocanu şi dr. Anca Voicu, realizând un amplu proiect care a inclus, pe de o parte, simularea sesiunii parlamentare, iar pe de alta, o campanie de promovare a importanţei instituţiilor europene, în special a Parlamentului European în viaţa tinerilor. Activităţile proiectului s-au desfăşurat în perioada 5 iunie 2014 - 30 septembrie 2014, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă şi BCR şi au cuprins aplicarea unui chestionar, crearea şi distribuirea de materiale informative, interviuri (cu tineri, cu angajatori şi autorităţi), workshop-uri tematice, precum şi participarea la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, în vederea identificării principalelor cauze ale şomajului în rândul tinerilor şi a posibilelor soluţii ce urmau a fi dezbătute în cadrul simulării sesiunii parlamentare. În urma evaluării naţionale realizate de Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi Ministerul Educaţiei Naţionale, echipa Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” din Iaşi a primit invitaţia de a participa în data de 30 octombrie 2015 la Ziua Euroscola din Strasbourg, Franţa. Acţiunea are loc în contextul anului în care s-au desfăşurat alegerile pentru Parlamentul European şi, în continuare, este derulată procedura de alegere a preşedintelui Comisiei Europene.

×