x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii români din străinătate au scris împreună “Basm românesc”

Elevii români din străinătate au scris împreună “Basm românesc”

27 Mai 2014   •   11:55
Elevii români din străinătate au scris împreună “Basm românesc”

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a lansat unul dintre cele mai inedite proiecte pentru a stimula elevii români de pretutindeni să conceapă împreună un basm. Practic, reprezentanţii institutului au compus o prima pagină a unui basm, care a fost răspândită în toate comunităţiile internaţionale de români. Plecând de la acest început de basm, elevii români de pretutindeni au fost provocaţi să continue să scrie întreaga poveste.

“Basmul a plecat din Bucureşti, unde a fost scrisă prima filă. Apoi copii din Madrid, Tomelloso, La Solana - Castilla la Mancha, Coslada, San Pedro del Pinatar - Murcia, Gijón - Asturia, Pamplona, (Spania), Seregno – Lombardia, Mantova, Verona, Toscana, Ladispoli (Italia), Bruxelles, Mons (Belgia), Atena (Grecia), Cernăuţi (Ucraina), Belgrad, Veliko Gradiste, Petrovac, Cuprija, Bobovo, Valea Moravei (Serbia), Chişinău (Republica Moldova) au completat povestea universală a copilului român de astăzi, oriunde s-ar afla. O poveste educativă, cu tâlc contemporan, adresată copiilor de toate vârstele care demonstrază că esenţa românească transcende generaţiile prin valori morale: binele, dreptatea, frumosul, adevărul”, a spus directorul general al Institutului, Zvetlana Preoteasa.

Povestea făcută de copiii români este acum publicată sub egida Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi va fi lansată la Bucureşti în ziua de 28 mai la Bookfest Junior, parte a Târgului Internaţional de Carte Bookfest 2014.

De asemenea, “Basmul” va fi prezentat şi la Madrid cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului – 1 iunie, dat fiind că Spania este ţara din care s-au înscris şi au luat parte la acest proiect 7 grupe de copii – cele mai multe dintr-o ţară. Ulterior, cartea “Basm românesc” va fi trimisă tuturor copiilor români din comunităţile istorice şi din comunităţile româneşti din Europa care au contribuit la realizarea ei.

×