x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

02 Aug 2013   •   17:21
Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii români au câştigat locul al III-lea şi două menţiuni individuale la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, desfăşurată la Manchester, competiţie la care România a participat oficial pentru prima dată, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Echipa olimpică, medaliată cu bronz, a fost compusă din: Maria-Cristina Ionescu (Galaţi), Cătălina Stelea, Marius Todea (ambii din Braşov) şi Remus Iosifescu (Bucureşti).

Maria-Cristina Ionescu şi Marius Todea au obţinut menţiuni în concursul individual.

Lotul olimpic a fost pregătit de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, profesori la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

În acest an, la Olimpiadă au participat 138 de concurenţi din 26 de ţări,

 

 

 

 

 

×