x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Eroul cu făcăleţul”, premiat de Regină

„Eroul cu făcăleţul”, premiat de Regină

de Theodora Şutiu    |    14 Aug 2018   •   16:21
„Eroul cu făcăleţul”, premiat de Regină

Florin Morariu, românul care a impresionat Marea Britanie în timpul  atentatului terorist de pe podul Westminster din Londra, care a avut loc în vara anului trecut, va fi premiat de Poliția Metropolitană a Marii Britanii. Ceremonia va avea loc pe 21 august.

„Am primit un e-mail din partea Metropolitan Police. I-am contactat şi m-au anunţat că, pe 21 august, trebuie să merg în Londra, la sediul lor, pentru a fi premiat. Mă bucur că, după anunţul că voi primi distincţia din partea Reginei Marii Britanii, acum am fost anunţat şi de Metropolitan Police că voi fi premiat”, a declarat Florin Morariu, conform Mediafax. Ieşeanul va primi și distincția „The Queen’s Commendation for Bravery”, o formă de recunoaştere a unui comportament brav al militarilor şi civililor, demonstrat în anumite circumstanţe deosebite şi în numele naţiunii britanice.

„Eroul cu facăleţul”, aşa cum a fost poreclit, a ajuns în atenţia presei după atacul din noaptea de 3 spre 4 iunie 2017, când trei persoane au intrat cu o dubă în mulțimea aflată pe Podul Westminster. Într-un filmuleț, el a surprins cu telefonul mobil momentele și le-a povestit colegilor cum l-a lovit pe unul dintre teroriști.

×
Subiecte în articol: ​​​​​​​Florin Morariu